SON DAKİKA
--:--:--

Avustralya Sigorta Konseyi: 1,2 Milyar Doları Aşan Sigorta Zararları

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Avustralya Sigorta Konseyi: 1,2 Milyar Doları Aşan Sigorta Zararları

ff

Eski Tropikal Kasırga Alfred ve Kuzey Queensland Sel Felaketleri

Avustralya Sigorta Konseyi (ICA), eski Tropikal Kasırga Alfred ve Şubat ayında Kuzey Queensland’de meydana gelen sel felaketleri nedeniyle sigorta zararlarının 1,2 milyar Avustralya Doları’nı aştığını duyurdu.

ICA‘ya göre, sigorta şirketleri, eski Tropikal Kasırga Alfred’in yol açtığı zararlar için yaklaşık 1 milyar dolar tutarında 95.000’den fazla talep aldı. Kuzey Queensland’deki sel felaketinin ardından ise 233 milyon dolar tutarında 10.000’den fazla talep kaydedildi.

Zararın Dağılımı

Eski Tropikal Kasırga Alfred ile ilgili hasar talepleri, 81.952 konut, 3.131 motorlu araç, 5.766 ticari işletme ve 4.018 diğer kategorilerdeki poliçeleri kapsıyor. Kuzey Queensland selleri için ise 6.092 konut, 1.118 motorlu araç, 2.123 ticari işletme ve 794 diğer poliçeler için hasar talebi alındı.

ICA’nın Yorumları ve Gelecek Öngörüleri

ICA CEO’su Andrew Hall, şu değerlendirmelerde bulundu: “2025 yılına aşırı hava olaylarıyla dolu bir başlangıç yaptık, özellikle de şu anda eyaletin batısında yaygın sel baskınları yaşayan Queenslandlılar için.”

Queensland’in batısındaki son sel felaketi nedeniyle şu ana kadar az sayıda tazminat talebi alınmış olsa da, sigorta şirketleri stres ve belirsizliği hafifletmek amacıyla müşterilerine yardımcı olmaktadır. Erişim yeniden sağlandığında, sigorta şirketleri etkilenen bölgelere kaynak göndermeye hazır olacak.

Sigorta Talepleri ve Toparlanma Çalışmaları

Bu hava olaylarından etkilenmiş ve henüz hasar talebinde bulunmamış olanlar varsa, hasarın boyutu henüz bilinmese de, mümkün olan en kısa sürede sigortacınızla iletişime geçmenizi öneririz.

ICA, Kuzey Queensland’deki sellerden, eski Tropikal Kasırga Alfred’den ve gelişmekte olan batı Queensland hava olayından etkilenen toplulukların toparlanmasını desteklemek için hükümetler ve ilgili kurumlarla işbirliği yapmaya devam etmektedir.

Reklam 297Reklam 839ffReklam 184

Yorum Yap

Benzer Haberler
Otonom yapay zeka ajanlarının Hugging Face ihlali ve siber risk uyarısı
Otonom yapay zeka ajanlarının Hugging Face ihlali ve siber risk uyarısı
Price Forbes, Craig McCoig-Lees’i Singapur Kaza Sigortacılığı MGA Başkanı yaptı
Price Forbes, Craig McCoig-Lees’i Singapur Kaza Sigortacılığı MGA Başkanı yaptı
Goosehead Insurance 2026 ikinci çeyrekte gelir ve kârlılığını artırdı
Goosehead Insurance 2026 ikinci çeyrekte gelir ve kârlılığını artırdı
Munich Re’nin 2026 ikinci çeyrek ve ilk yarı net kârı
Munich Re’nin 2026 ikinci çeyrek ve ilk yarı net kârı
The Hartford 2026 ikinci çeyrekte net kârını 1,3 milyar dolara çıkardı
The Hartford 2026 ikinci çeyrekte net kârını 1,3 milyar dolara çıkardı
ERGO ve Google Cloud raporunda sigortada kurumsal bilginin yapay zeka ajanlarıyla korunması
ERGO ve Google Cloud raporunda sigortada kurumsal bilginin yapay zeka ajanlarıyla korunması
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.