Yeni Renault Clio Satışlarda Zirveye Yerleşti
Avrupa pazarında satışa sunulduğundan bu yana yükselişini sürdüren Renault Clio, ocak ayında satışlarını yaklaşık yüzde 12 oranında artırdı. Bu performans, diğer popüler modellerin düşüş yaşadığı dönemde Clio’yu listenin ilk sırasına taşıdı.

Satış Rakamları
Geçtiğimiz yılın ocak ayında 13 bin 69 adet satan Clio, bu yıl aynı dönemde satışlarını 14 bin 660 adede çıkararak liderliğe yükseldi. Modeli, Volkswagen T-Roc 14 bin 606 adet satışla ikinci, Peugeot 208 ise 14 bin 513 adet satışla üçüncü sırada takip etti.
Eski Lider Sandero’da Düşüş
Volkswagen Golf ve Fiat Panda ilk beşi tamamladı. Geçen yılın pazar lideri Dacia Sandero ise satışlarda yüzde 45 düşüş yaşayarak 14’üncü sıraya geriledi.
Elektrikli Araç Pazarında Artan Rekabet
Elektrikli otomobil kategorisinde ocak ayının lideri Skoda Elroq oldu. Satışlarını yüzde 70 oranında artıran Renault 5 E-Tech modeli ise Elroq’un en yakın takipçisi konumuna geldi. Ayrıca BYD ve Jaecoo gibi Çinli otomobil üreticilerinin de Avrupa pazarındaki varlıklarını güçlendirdiği gözlemleniyor.


