Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamilton Insurance Group, Yeni Liderlik Atamalarıyla Avrupa Operasyonlarını Güçlendiriyor

Hamilton Insurance Group, yeni liderlik atamalarıyla Avrupa’daki operasyonlarını güçlendirerek büyüme hedeflerini destekliyor.

Hamilton Insurance Group, yeni liderlik atamalarıyla Avrupa’daki operasyonlarını güçlendirerek büyüme

Hamilton Insurance Group, Yeni Liderlik Atamalarını Duyurdu

Bermuda merkezli sigorta ve reasürans şirketi Hamilton Insurance Group, Ltd., önemli yönetim değişikliklerini duyurdu. Dymphna Lehane, Birleşik Krallık’taki Hamilton Managing Agency Limited (HMA) şirketinin Başkanı ve İrlanda’daki Hamilton Insurance Designated Activity Company (HIDAC) şirketinin Bağımsız İcracı Olmayan Direktörü olarak atanmıştır. Ayrıca, Karen Forte HIDAC’ın Başkanı olarak görevlendirilmiş olup HMA’daki Denetim Komitesi Başkanlığı görevini de sürdürecektir.

Atama Tarihleri ve Geçerlilik: Lehane’nin ataması 1 Kasım 2025’te, Forte’nin ataması ise 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek ve her iki atama da düzenleyici kurumların onayına tabi olacaktır.

Peter Haynes Emekliye Ayrılıyor

Bu atamalar, HMA ve HIDAC’ın uzun süredir başkanlığını yürüten Peter Haynes‘in 31 Aralık 2025’teki emekliliğinin ardından gerçekleştirildi. Haynes, 2015’ten bu yana HMA’nın, 2020’den beri ise HIDAC’ın başkanlığını yürütmekteydi.

Dymphna Lehane Hakkında

Lehane, küresel sigorta sektöründe 35 yıllık dijital strateji ve yönetişim deneyimine sahip bir isimdir. Son olarak Accenture’da Sigorta Küresel Yönetici Ortağı olarak görev yapmış, dünya çapında sigorta kuruluşlarında stratejik girişimler ve teknoloji dönüşümlerine liderlik etmiştir. Ayrıca Aviva, Argo International, Westfield Specialty ve Birleşik Krallık Hükümeti Kabine Ofisi’nde yönetim kurulunda görev almıştır.

Karen Forte’nin Rolü

Karen Forte ise şu anda HMA ve HIDAC yönetim kurullarında bağımsız üye olarak yer almaktadır. Allianz Ireland’da eski bilgi teknolojileri direktörü ve dönüşüm sorumlusu olarak görev yapan Forte, şeffaflık ve kurumsal yönetişime verdiği önemle tanınmaktadır.

Liderlikten Açıklama

Hamilton Global Specialty CEO’su Alex Baker, atamalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Dee ve Karen’ı yeni görevlerinde ağırlamak, Hamilton’ın yolculuğunda önemli bir adımdır. Stratejik hedeflerimizi gerçekleştirirken onların uzmanlığı ve liderliği paha biçilmezdir.”

Baker ayrıca, uzun yıllardır şirkete hizmet eden Peter Haynes’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Peter, Hamilton Global Specialty’nin dönüşüm sürecinde büyük bir rol oynadı. Onunla çalışmak bizim için bir ayrıcalıktı.”

İlgili Haber  Guy Carpenter Raporu: 2026 Reasürans Yenilemelerinde Fiyat Rekabeti ve Kapasite Artıyor