Türkiye E-İhracatta Yeni Dönem Başlatıyor: Walmart, Wayfair ve Coupang ile Güçlü Stratejik Hamleler!

Türkiye, Walmart, Wayfair ve Coupang iş birlikleriyle e-ihracatta yeni bir döneme adım atıyor; güçlü stratejik hamlelerle büyüme hedefliyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye E-İhracatta Yeni Dönem Başlatıyor: Walmart, Wayfair ve Coupang ile Güçlü Stratejik Hamleler!

Türkiye’nin E-İhracat Stratejisi Küresel Pazaryerleriyle Güçleniyor

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen e-ihracat programları sayesinde, Türk ihracatçılarının dijital dünyadaki varlığı her geçen gün büyüyor. Türkiye, dünya devleriyle iş birliği yaparak ihracatçı firmaların küresel pazarlara erişimini kolaylaştırıyor.

Walmart ile Ev Tekstili ve Mobilya Sektöründe Üçüncü Görüşme Turu

ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden Walmart ile Türk üreticiler arasındaki ikili iş görüşmeleri 23–24 Eylül 2025 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. 20 Türk firması ev tekstili, mobilya ve oyuncak sektörlerinde iş fırsatlarını değerlendirdi.

Görüşmeler sırasında firmalar, Walmart’ın mağaza açılış politikaları, platform yönetim yapısı ve ABD pazarındaki tedarik zinciri talepleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca, satıcı başvurusu yapmak isteyen ihracatçılara özel yol haritaları oluşturuldu.

Wayfair Türkiye’de Ofis Açma Hazırlığında

Mobilya ve dekorasyon odaklı dijital perakende devi Wayfair, 15–17 Ekim 2025 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret etti. Çanakkale, Bursa (İnegöl) ve İzmir şehirlerinde toplam 30 yerli üreticiyle görüşmeler gerçekleştirildi.

Wayfair yetkilileri, Türkiye’de potansiyel büyüme fırsatlarını değerlendirerek Türkiye’de ofis ve şirket açma kararını gündeme aldı. Bu adımın, Türk firmalarının e-ihracat süreçlerine daha hızlı entegrasyonunu sağlaması bekleniyor.

Coupang ile Kore-Türkiye E-İhracat Köprüsü

Güney Kore’nin en büyük e-ticaret platformlarından Coupang, Türk ihracatçılarla Kasım 2025 ayında İstanbul ve Ankara’da gerçekleştireceği toplantılarla Türkiye pazarına giriş yapmayı hedefliyor.

Ayrıca, Coupang temsilcileri 6–8 Kasım 2025 tarihleri arasında düzenlenecek Ankara E-İhracat Zirvesi’ne de katılarak, yerli üreticilere Asya pazarında büyüme fırsatları sunacak.

Türk E-İhracatçıları İçin Küresel Bir Dönüm Noktası

Türkiye, Walmart, Wayfair ve Coupang gibi dünya devleriyle gerçekleştirdiği bu stratejik iş birlikleri sayesinde, küresel dijital ticarette güçlü bir konuma doğru ilerliyor. Bu adımlar, Türk markalarının uluslararası pazarlarda daha görünür, dayanıklı ve rekabetçi hale gelmesini sağlayacak.

İlgili Haber  Borsan Kablo'nun 2024 İhracat Başarısı
Reklam 701Reklam 564Reklam 234Reklam 736Reklam 14Reklam 350

Yorum Yap

Benzer Haberler
FED Ocak Ayı Faiz Kararı ve Ekonomistlerin Beklentileri Belli Oluyor
FED Ocak Ayı Faiz Kararı ve Ekonomistlerin Beklentileri Belli Oluyor
Altın Ons Fiyatı İlk Kez 5 Bin Doları Geçerek Tarihi Zirveye Ulaştı
Altın Ons Fiyatı İlk Kez 5 Bin Doları Geçerek Tarihi Zirveye Ulaştı
Legrand Türkiye Grubu Dijital Eğitimlerle Sektörün Gelişimine Katkı Sağlıyor
Legrand Türkiye Grubu Dijital Eğitimlerle Sektörün Gelişimine Katkı Sağlıyor
Bayer G4A Girişim Hızlandırma Programı Başvuruları İçin Son Hafta
Bayer G4A Girişim Hızlandırma Programı Başvuruları İçin Son Hafta
McDonald’s Türkiye 2025’te Büyümesini Sürdürerek Yerel Ekonomiye Katkısını Artırdı
McDonald’s Türkiye 2025’te Büyümesini Sürdürerek Yerel Ekonomiye Katkısını Artırdı
Akbank Girişim Bankacılığı Girişimcilere Uçtan Uca Destek Sağlıyor
Akbank Girişim Bankacılığı Girişimcilere Uçtan Uca Destek Sağlıyor
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.