SON DAKİKA
--:--:--

Toyota’dan Yeni RAV4: Hibrit Devrimi ve Teknolojik Yenilikler

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Toyota’dan Yeni RAV4: Hibrit Devrimi ve Teknolojik Yenilikler

ff

Yeni RAV4: Sadece Hibrit ve Plug-in Hibrit Seçenekleriyle Geliyor

Dünyaca ünlü Japon otomotiv markası Toyota, neredeyse 30 yıllık RAV4 macerasında heyecan verici bir dönemeç alarak, modelin en yeni neslini dünya çapında bir lansmanla tanıttı. Yeni Toyota RAV4, yalnızca hibrit ve plug-in hibrit motor seçenekleriyle piyasaya çıkarken, Toyota’nın inovatif “Arene” yazılım geliştirme platformunu ilk kez kullanarak hem sürdürülebilirlik hem de teknoloji entegrasyonu konusundaki iddiasını güçlendiriyor.

Yeni RAV4: Sadece Hibrit ve Plug-in Hibrit Seçenekleriyle Geliyor

Toyota’nın Yeni Yazılım Platformu: Arene

Toyota, yeni RAV4 ile birlikte “Arene” adını taşıyan yeni yazılım geliştirme platformunu otomotiv sektörüne tanıtıyor. Araç içi sistemlerin birbiriyle daha entegre çalışmasını sağlayarak sürüş deneyimini daha sezgisel ve kişiselleştirilmiş hale getiren bu platform, yeni nesil Toyota Safety Sense güvenlik paketinin de standart olarak sunulmasını mümkün kılıyor.

Toyota'nın Yeni Yazılım Platformu: Arene

Yeni RAV4’ün üretiminin büyük ölçüde ABD’de yapılması planlanıyor; bu strateji, özellikle Amerikan pazarındaki vergi politikalarına karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor. Avrupa pazarına 2026 yılına kadar yayılması beklenen yeni nesil RAV4’ün, Türkiye yollarına da aynı yıl içinde çıkması öngörülüyor.

Yeni Toyota RAV4, tamamen hibrit motor seçenekleriyle piyasaya sunulacak. Standart hibrit versiyon, önden çekişli modelde 183 beygir, dört tekerlekten çekişli modelde ise 191 beygir güç üretiyor. Daha fazla menzil ve performans arayanlar için sunulan plug-in hibrit versiyon ise 22,6 kWh kapasiteli bataryasıyla sadece elektrikle yaklaşık 100 kilometre yol alabiliyor ve 30 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor.

Reklam 714Reklam 662ffReklam 711

Yorum Yap

Benzer Haberler
Modern far teknolojileri araç tamir maliyetlerini yükseltiyor
Modern far teknolojileri araç tamir maliyetlerini yükseltiyor
BMW Paris Otomobil Fuarı’na Katılmayacak
BMW Paris Otomobil Fuarı’na Katılmayacak
Hyundai Leasing ile kurumsal müşterilere 60 aya varan finansman
Hyundai Leasing ile kurumsal müşterilere 60 aya varan finansman
Škoda Karoq üretimi 1 milyon adede ulaştı
Škoda Karoq üretimi 1 milyon adede ulaştı
Ford ve Geely’nin Valencia’da Avrupa odaklı üretim ortaklığı
Ford ve Geely’nin Valencia’da Avrupa odaklı üretim ortaklığı
Škoda’nın İlk 6 Ay Finansal ve Elektrikli Araç Performansı
Škoda’nın İlk 6 Ay Finansal ve Elektrikli Araç Performansı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.