Donald Trump ve Gustavo Petro Görüşmesi Beyaz Saray’da Gerçekleşecek
ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ile Şubat ayının ilk haftasında Beyaz Saray’da bir araya geleceğini duyurdu. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görüşmenin tarihini belirterek “Bunun Kolombiya ve ABD için çok iyi sonuçlanacağından eminim. Ancak kokain ve diğer uyuşturucuların Amerika Birleşik Devletleri’ne girişinin durdurulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Trump’ın açıklaması, Washington ile Bogota arasındaki ilişkilerde uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konusunun görüşmenin ana gündem maddesi olacağını gösterdi. Bu buluşma, iki ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra güvenlik politikalarının da masaya yatırılacağı önemli bir toplantı olacak.
Geçmişte Venezuela saldırısının ardından Trump, Kolombiya da dahil olmak üzere bazı ülkeleri tehdit etmişti. Petro ise bu tehditlere karşı “boyun eğmeyeceklerini” açıklayarak ülkesinin bağımsız duruşunu vurgulamıştı.





