SON DAKİKA
--:--:--

Chubb, Scott Henck’i Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Aktüer Olarak Atadı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Chubb, Scott Henck’i Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Aktüer Olarak Atadı

Chubb’tan Üst Düzey Atama

Büyük ABD sigorta şirketi Chubb, Scott Henck‘i 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı (SVP) ve Baş Aktüer pozisyonuna terfi ettirdi. Henck, Chubb Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evan G. Greenberg ile Chubb İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve CFO’su Peter Enns‘e çift raporlama yapacak.

Henck, 2019 yılından bu yana Kuzey Amerika EVP ve Baş Aktüer olarak görev yapmaktaydı. Yeni görevinde, kırk yıllık kariyerinin ardından emekliye ayrılan Paul O’Connell‘ın yerine geçti.

Greenberg ve Enns’ten Değerlendirme

Evan G. Greenberg, açıklamasında, “Paul’a uzun yıllar boyunca yaptığı katkılar, profesyonelliği ve üstün muhakemesi için teşekkür ediyorum. Paul, Chubb’ın aktüeryal yeteneklerinin önemli bir temsilcisi oldu ve kendisine emekliliğinde başarılar diliyoruz” dedi.

Henck, yeni görevinde rezervasyon, fiyatlandırma ve sermaye performansı ölçümü dahil olmak üzere aktüeryal fonksiyonların tamamını yönetecek.

Peter Enns, “Scott’ın analitik zekası ve işbirliğine dayalı liderlik tarzı, küresel aktüeryal operasyonlarımızın mükemmelliğini bir adım öteye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Henck ve Bentley Yeni Görevlerine Başlıyor

Yaklaşık otuz yıllık sektör deneyimi bulunan Henck, 2002 yılında Chubb‘a katılmıştı. Daha önce, Global Claims için aktüeryal içgörüler, iş zekası ve ileri analitik birimini kurup yönetmişti.

Henck’in göreve gelmesiyle birlikte, Cynthia Bentley de Kuzey Amerika Baş Aktüeri olarak EVP görevine atanacak. Bentley, bu rolde Henck ve Chubb Kuzey Amerika Sigorta Başkanı Juan Luis Ortega’ya bağlı çalışacak.

Ortega, “Cynthia’nın atanması, onun başarı geçmişini ve şirkete yaptığı katkıları yansıtıyor. Kuzey Amerika’daki işlerimizde yenilikçiliği artıracağına ve aktüeryal yeteneklerimizi güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Reklam 716Reklam 10ffReklam 293Reklam 329

Yorum Yap

Benzer Haberler
APAC inşaat sigortasında büyüme sürüyor
APAC inşaat sigortasında büyüme sürüyor
Howden Re: Hürmüz Boğazı riski sigorta piyasasını sıkılaştırıyor
Howden Re: Hürmüz Boğazı riski sigorta piyasasını sıkılaştırıyor
AM Best, Labuan Re notlarını olumsuz etki olasılığıyla gözden geçirmeye aldı
AM Best, Labuan Re notlarını olumsuz etki olasılığıyla gözden geçirmeye aldı
CrowdStrike, Project QuiltWorks kapsamını finansal riskleri içerecek şekilde genişletti
CrowdStrike, Project QuiltWorks kapsamını finansal riskleri içerecek şekilde genişletti
Howden Ireland, Opes Private Clients Limited’i satın alıyor
Howden Ireland, Opes Private Clients Limited’i satın alıyor
Nationwide, MassMutual’ın 16 milyar dolarlık hayat sigortası portföyünü reasüre edecek
Nationwide, MassMutual’ın 16 milyar dolarlık hayat sigortası portföyünü reasüre edecek
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.