Donald Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’ya sert bir uyarıda bulundu. İkili arasındaki gerginlik dikkat çekiyor.
Sayfa İçerikleri
ToggleDonald Trump, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro‘yu hedef aldı. Trump, Petro’nun ülke genelinde uyuşturucu üretimini teşvik ettiğini ileri sürerek, Kolombiya’daki uyuşturucu faaliyetlerinin ‘en büyük iş’ haline geldiğini iddia etti.
Trump, “Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro yasa dışı bir uyuşturucu lideridir” ifadesini kullanarak, bugünden itibaren Kolombiya’ya hiçbir ödeme veya sübvansiyon sağlanmayacağını belirtti. Trump ayrıca, “Petro bu ölüm tarlalarını hemen kapatmalı, aksi halde Amerika bunları onun yerine kapatacaktır ve bu nazikçe olmayacaktır” sözleriyle Petro’ya sert bir mesaj verdi.
Gustavo Petro, ABD’nin Karayipler’de uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla hedef aldığı teknenin Kolombiya bandıralı olduğunu açıklamıştı. ABD ise eylül ayında Kolombiya’yı uyuşturucuyla mücadelede başarısız ilan ederek sertifikalı ülkeler listesinden çıkarmış, ancak yardımları ulusal çıkarları gereği sürdürme kararı almıştı.
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yıllık raporunda, Kolombiya‘da koka bitkisi ekimi ve kokain üretiminin Petro döneminde rekor seviyelere ulaştığı vurgulanmıştı. Bu durum iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırmış durumda.





Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.