İçeriğe geç
1 Ekim 2026, Perşembe Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Sigorta

Sigorta Sektöründe “Horoz” Hamlesi: Çetin Grubu’ndan AcnTURK İçin 3 Milyar TL’lik Teklif

Sigorta Sektöründe “Horoz” Hamlesi: Çetin Grubu’ndan AcnTURK İçin 3 Milyar TL’lik Teklif
Sigorta Sektöründe “Horoz” Hamlesi: Çetin Grubu’ndan AcnTURK İçin 3 Milyar TL’lik Teklif

Kaynak: Denizlimetropol.com / Türk sigorta sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşanıyor. Denizli merkezli Çetin Şirketler Grubu, geçtiğimiz hafta satış kararı alınan AcnTURK Sigorta’ya talip oldu. Metropol TV’nin edindiği bilgilere göre, grubun yöneticileri İstanbul’da AcnTURK Sigorta yetkilileriyle görüşmelerini sürdürüyor.
3 Milyar TL’lik Dev Satın Alma Teklifi1992 yılında Denizli’nin Honaz ilçesinde kurulan ve zaman içinde enerji, lojistik, tarım ve inşaat gibi pek çok sektörde büyüyerek ulusal bir marka haline gelen Çetin Grubu, sigorta sektörüne de adım atmaya hazırlanıyor. Ali Çetin ve kardeşi Tuncay Çetin’in liderliğindeki grup, AcnTURK Sigorta için 3 milyar TL’yi gözden çıkardı.
Satış Görüşmelerinde Sona DoğruTaraflar arasında yürütülen görüşmelerin kısa süre içinde sonuçlanması bekleniyor. Kulislere göre anlaşmanın birkaç saat ya da gün içinde tamamlanabileceği ifade ediliyor. Bu gelişmenin gerçekleşmesi halinde AcnTURK Sigorta, Çetin Grubu’nun bünyesine katılmış olacak.
Sigortada “Horoz” Dönemi BaşlıyorDenizli’nin simgesi horozla anılan Çetin Grubu’nun sigorta sektörüne girişi, sektörde önemli bir değişimin işareti olarak değerlendiriliyor. Eğer satın alma gerçekleşirse, “Horozlar” sigorta sektöründe de güçlü bir şekilde varlık göstermeye başlayacak.

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları