Mercedes-Benz, Macaristan’da tamamen elektrikli GLB modelinin üretimine başladı. Sürdürülebilir mobilitede yeni bir adım.
Sayfa İçerikleri
ToggleAlman otomotiv markası Mercedes-Benz, elektrifikasyon stratejisi kapsamında önemli bir adım atarak tamamen elektrikli GLB modelinin seri üretimini Macaristan’da başlattı. Kecskemet şehrinde yer alan tesis, grubun ikinci fabrikası olurken aynı zamanda ülkenin en büyük otomobil üretim merkezi konumunda bulunuyor.

Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, yapılan yatırımlar sayesinde fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin kısa sürede 350 bin araca ulaşacağını bildirdi. Bu kapasite artışı, Macaristan’ın yılda bir milyon otomobil üretme vizyonunun temel taşlarından biri olarak değerlendiriliyor. Yaklaşık dört yıldır tamamen yenilenebilir enerjiyle faaliyet gösteren tesis, üretimden öte bir inovasyon ve gelişim merkezi halini aldı. Araştırma ve geliştirme birimlerinin bölgeye taşınması sayesinde Macar mühendisler, artık prototip üretim süreçlerinde daha etkin rol oynuyor.
Şu anda 4 bin 500 kişiye çalışma imkanı sağlayan fabrika, bulunduğu bölgenin en büyük işvereni olarak öne çıkıyor. Macaristan, üç büyük Alman premium otomobil üreticisinin üretim kapasitesine aynı anda ev sahipliği yapan sayılı merkezlerden biri olma özelliğini de sürdürüyor.





Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap