CHP Parti Meclisi’nde istifalar ve tüzük süreci
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması planlanan Parti Meclisi öncesinde, 57 üyeden Özgür Özel ile hareket eden 28 üyenin istifa ettiği bildirildi. Bu gelişmeyle Parti Tüzüğü’nün 24/3 maddesi uyarınca Parti Meclisi ile bu kurul içinden seçilen Merkez Yönetim Kurulu’nun düştüğü ifade edildi.
Tüzüğe göre, yedek üyelerin çağrılmasının ardından üye sayısının üçte ikinin altına düşmesi halinde Genel Başkanın 45 gün içinde kurultayı toplantıya çağırması gerekiyor. Metinde, Parti Meclisi üyeliklerinde boşalma olması durumunda önce yedek üyelerin devreye gireceği, sayı yeterli seviyenin altına inerse seçim için kurultay sürecinin başlatılacağı belirtiliyor.
Berhan Şimşek ise, yargı süreci sonuçlanmadan parti içinde seçim ve karar alınamayacağını savundu. Şimşek, Yargıtay’daki dava netleşmeden mahalle, ilçe ve kurultay seçimlerinin yapılamayacağını, Parti Meclisi’nde çok az üye kalsa da sürecin bu şekilde devam edeceğini söyledi. Ayrıca mevcut tartışmaların, yargı kararı kesinleşmeden yürütülen gereksiz bir gündem oluşturduğunu dile getirdi.

