S&P, nakit akışı endişeleri nedeniyle Vishay Intertechnology’yi BB’ye düşürdü

S&P, nakit akışı endişeleri nedeniyle Vishay Intertechnology’yi BB’ye düşürdü

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
S&P, nakit akışı endişeleri nedeniyle Vishay Intertechnology’yi BB’ye düşürdü
Reklam 104Reklam 842

Investing.com — S&P Global Ratings, Vishay Intertechnology Inc.’in notunu zayıf nakit akışı metrikleri ve artan kaldıraç oranı nedeniyle ’BB+’dan ’BB’ye düşürdü. Görünüm ise negatif olarak korundu.

Derecelendirme kuruluşu, Vishay’ın 2025 mali yılında negatif serbest işletme nakit akışı (FOCF) üreteceğini öngörüyor. S&P Global Ratings’e göre düzeltilmiş kaldıraç oranının 2,5x civarında zirve yapması bekleniyor. Bu finansal baskılar makroekonomik zayıflık, yarı iletken fiyatlarındaki baskı ve daha yumuşak endüstriyel talepten kaynaklanıyor.

Vishay’ın EBITDA marjı, 2025’in ilk çeyreğinde sona eren 12 aylık dönemde yaklaşık yüzde 10’a düştü. Bu oran, 2023 mali yılı sonundaki yüzde 21’den önemli ölçüde düşük. Bu düşüş, öncelikle daha düşük ortalama satış fiyatları, envanter düzeltmesi ve artan giderlerden kaynaklanıyor. Newport wafer fab satın alımı, marjları yaklaşık 200 baz puan daha baskıladı.

Şirket şu anda çok yıllık bir yatırım döngüsü aracılığıyla yapısal bir iş dönüşümünden geçiyor. 2023 ile 2028 arasında planlanan sermaye harcamaları toplam 2,6 milyar dolar olacak. S&P artık 2025 mali yılında kaldıraç oranının 2,5x civarında olacağını ve FOCF/borç oranının yüzde 10 açık vereceğini öngörüyor.

Piyasa koşullarının 2026’da iyileşmesi bekleniyor. S&P, gelirde yaklaşık yüzde 5 büyüme ve EBITDA marjında yüzde 2’lik iyileşme öngörüyor. Bununla birlikte, serbest nakit akışı 2026 mali yılı boyunca muhtemelen baskı altında kalacak.

Bu zorluklara rağmen, Vishay 600 milyon dolardan fazla nakde ve Mayıs 2028’de vadesi dolacak 750 milyon dolarlık bir rotatif kredi imkanına erişimi ile yeterli likiditeyi koruyor. Şirket, makroekonomik zorluklardan dolayı 2025 yılı sermaye harcaması tahminlerini yaklaşık 325 milyon dolara düşürdü.

S&P, şirket gelir büyümesi sağlayamaz ve kârlılığını iyileştiremezse, düzeltilmiş kaldıraç oranı 3x’in üzerinde kalırsa veya serbest nakit akışının borca oranı birkaç yıl boyunca yüzde 10’un altında kalırsa Vishay’ın notunu daha da düşürebilir. Vishay önümüzdeki 12 ay içinde gelirlerini ve EBITDA’sını iyileştirirse, kaldıraç oranı 3x’in oldukça altında kalırsa ve serbest nakit akışının borca oranı yüzde 10 veya daha iyi olursa görünüm durağana dönebilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Reklam 386Reklam 856Reklam 976Reklam 768

Yorum Yap

Benzer Haberler
Denizli’nin Gücü Kadınlar Zirvesi’nde Eşitliğe İnanan Erkek Liderlere Özel Ödüller Verildi
Denizli’nin Gücü Kadınlar Zirvesi’nde Eşitliğe İnanan Erkek Liderlere Özel Ödüller Verildi
Cloudflare Erişim Sorunu: 17 Kasım 2025’te Küresel Kesinti
Cloudflare Erişim Sorunu: 17 Kasım 2025’te Küresel Kesinti
Marmara Deprem Erken Uyarı Sistemi 8.4 Saniyede İlk Alarmı Verdi
Marmara Deprem Erken Uyarı Sistemi 8.4 Saniyede İlk Alarmı Verdi
Belçika Üssü Yakınında Şüpheli Drone Uçuşları ve Avrupa’da Artan Askeri Gerginlik
Belçika Üssü Yakınında Şüpheli Drone Uçuşları ve Avrupa’da Artan Askeri Gerginlik
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları ve Şampiyonluk Ödül Töreni
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları ve Şampiyonluk Ödül Töreni
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Serme Mahallesi’ne Yeni Yatırımlar
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Serme Mahallesi’ne Yeni Yatırımlar
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması