Polisan Holding 2025 İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Polisan Holding 2025 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Detaylar ve analizler için raporumuzu okuyun.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Polisan Holding 2025 İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Finansal Sonuçlar ve Zorlu Piyasa Koşulları

Kimya, boya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Polisan Holding, 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyurdu. Zorlu piyasa koşullarının ve ekonomik belirsizliklerin sürdüğü bu dönemde, Holding 246 milyon TL brüt kâr ve 140 milyon TL FAVÖK açıkladı.

Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“Son iki yıldır küresel ve bölgesel gelişmeler, piyasa koşullarını zorlaştırıyor. Küresel ekonomik yavaşlama, iç talepteki daralma ve özellikle enflasyon ile döviz kuru arasındaki farkın geniş kalmaya devam etmesi, Holding’in konsolide performansı üzerinde baskı yaratmayı sürdürüyor. Bu baskı devam ederken, artan finansman maliyetleri ve işletme sermayesi ihtiyacının faaliyet sonuçlarımıza etkisini azaltmak amacıyla gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Piyasa koşulları her ne kadar zorlu olsa da, Polisan Holding olarak bir yandan yeni yatırımlarımızın altyapısını hazırlıyor, diğer yandan stratejik dönüşüm adımlarımızı hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.”

Stratejik Dönüşüm ve Boya Grubu’ndaki Yeniden Yapılanma

Boya Grubu iştiraklerinde stratejik yapılanma Polisan Holding’in stratejik dönüşümünün adımlarından biri olarak, Boya Grubu’nda yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığını ileten Dinçerler; Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla, boya üretimi ve boya kimyasalları alanında faaliyet gösteren iştirakler Polisan Kansai ve Rohm and Haas’ın, yeni kurulacak bir şirkete devredilmek üzere kısmi bölünme sürecinin başlatıldığını ve Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapıldığını açıkladı. Dinçerler, bu adımın stratejik önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Boya Grubu’nun müstakil bir yapıya kavuşması, hem bu iş kolunun kendi dinamikleriyle büyümesine imkân tanıyacak hem de Holding’in stratejik hedeflerine daha net odaklanmasını sağlayacaktır. Bölünmenin kısa ve orta vadede tüm paydaşlarımız için ilave değer yaratması beklenmektedir.” dedi.

Reklam 880Reklam 988Reklam 171Reklam 779Reklam 373Reklam 461

Yorum Yap

Benzer Haberler
Büyük Şefler Grup’ta Üst Düzey Atama
Büyük Şefler Grup’ta Üst Düzey Atama
İnşaat Sektörü Yılı Dengeli Şekilde Tamamladı
İnşaat Sektörü Yılı Dengeli Şekilde Tamamladı
Ödeme Sistemlerinde Şikayet Oranı Yüzde 247 Yükseldi
Ödeme Sistemlerinde Şikayet Oranı Yüzde 247 Yükseldi
Kuveyt Türk’ten İşletmelere Komisyonsuz ve Blokesiz Hızlı Çözüm
Kuveyt Türk’ten İşletmelere Komisyonsuz ve Blokesiz Hızlı Çözüm
En düşük emekli maaşı düzenlemesi Meclis gündeminde
En düşük emekli maaşı düzenlemesi Meclis gündeminde
Emekliye 31 Bin TL’ye Kadar Promosyon Verilecek
Emekliye 31 Bin TL’ye Kadar Promosyon Verilecek
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması