Katılım Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Ayhan Sincek, şirketin ödenmiş sermayesinin 72 milyon TL’den 1 milyar TL’ye çıkarıldığını açıkladı.
Sincek, sermaye artışının tamamının kâr payından, başka bir ifadeyle tamamen iç kaynaklardan karşılandığını belirtti. Bu artışın, şirketin her yıl güçlenen finansal yapısının yanı sıra katılımcılara sunulan sürdürülebilir güvenin ve mali sağlamlığın bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) 22 yıl içinde Türkiye’nin en güvenilir tasarruf mekanizmalarından biri haline geldiğini vurgulayan Sincek, katılımcıların tasarruflarını profesyonel fon yönetimiyle daha güçlü finansal yapılara dönüştürmek amacıyla sermayeyi bu seviyeye taşıdıklarını kaydetti.
Ayhan Sincek, gerçekleştirilen sermaye artışının faizsiz emeklilik sektöründeki liderliği güçlendirdiğini ve şirketin genel sigorta sektörü içerisindeki konumunu da üst sıralara taşıdığını belirtti.
Sincek, sermaye artışının aynı zamanda katılımcıların gelecek planlarını güçlü bir mali yapı ile destekleme kararlılığını yansıttığını ifade ederek, BES ekosisteminin her geçen yıl daha da geliştiğini ve hem katılımcılar hem de ülke ekonomisi açısından önemli bir güvence olmaya devam edeceğine inandığını söyledi.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap