SON DAKİKA
--:--:--

ING Türkiye 2026 İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ING Türkiye 2026 İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

ING Türkiye, 2026 yılının ilk çeyreğine ilişkin konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın konsolide aktif toplamı 283,3 milyar TL, vergi öncesi kârı ise 1,1 milyar TL oldu. Toplam özkaynaklar 25 milyar TL olarak gerçekleşti.

Banka, Türkiye ekonomisine 160,7 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 189,3 milyar TL kredi desteği sağladı. ING Türkiye’nin mevduat büyüklüğü ise 177,4 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, küresel gelişmelerin etkili olduğu bir dönemde güçlü finansal performanslarını koruduklarını, müşterilerin yanında olmayı ve reel ekonomiye katkı sağlamayı sürdürdüklerini belirtti. Gökgöz, masrafsız bankacılık yaklaşımını stratejilerinin merkezine aldıklarını ve dijitalleşmenin sunduğu imkânlarla müşterilere somut fayda sağlamaya odaklandıklarını ifade etti.

Bu kapsamda banka, ING Mobil üzerinden yapılan EFT, havale ve FAST işlemlerini ücretsiz sunarken, kredi kartı aidatını da kaldırdı. ING müşterileri, ING Dijital Kredi Kartı ve ING Light Kredi Kartı ürünlerini aidatsız kullanabiliyor. ING Bonus Kredi Kartı ise aylık 5.000 TL harcama koşuluyla ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

ING Türkiye, bireysel müşterilerin yanı sıra işletmelere yönelik desteğini de sürdürdü. Bu kapsamda, iştiraki ING Leasing’in sermayesi 500 milyon TL artırıldı. Sermaye artışıyla birlikte teknoloji, otomasyon ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımların desteklenmesi hedefleniyor.

Banka, tüzel müşterilere yönelik dijital ve masrafsız bankacılık uygulamalarını da sürdürdü. Yeni İşim Hesabı ile yeni kurulan işletmelere kuruluş sürecinde ihtiyaç duyulan finansal ve operasyonel çözümler bir arada sunuluyor. İşletmeler, 7/24 ücretsiz para transferi imkânından yararlanabiliyor. Ayrıca ilk kez İşim İçin Turuncu Hesap açanlar, kuruluşlarının ilk yılında 2 milyon TL’ye kadar Hoş Geldin Faizi uygulamasından faydalanabiliyor.

ING Türkiye, toplumsal yatırım çalışmaları kapsamında Dijital Öğretmenler Projesini de yeniledi. Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliğiyle 2020 yılından bu yana sürdürülen proje kapsamında bugüne kadar 10 binden fazla öğretmene dijital okuryazarlık eğitimi verildi. Yenilenen proje ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri programa dahil edilirken, eğitim içerikleri dijital zekâ odağıyla güncellendi.

Reklam 470Reklam 778ffReklam 229Reklam 542

Yorum Yap

Benzer Haberler
Vodafone Türkiye’den OpenAI işbirliği: Tüm müşterilere 12 ay ücretsiz ChatGPT erişimi
Vodafone Türkiye’den OpenAI işbirliği: Tüm müşterilere 12 ay ücretsiz ChatGPT erişimi
Garanti BBVA Portföy 2026’da Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi Seçildi
Garanti BBVA Portföy 2026’da Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi Seçildi
Borusan Grubu’nda CFO Görev Değişimi: Mehmet Çayırezmez 1 Temmuz 2026’da Başlıyor
Borusan Grubu’nda CFO Görev Değişimi: Mehmet Çayırezmez 1 Temmuz 2026’da Başlıyor
Murat Özgen, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Oldu
Murat Özgen, Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Oldu
4. Kozmetikte Gelecek: Ne Üretmeliyiz Zirvesi 18 Haziran 2026’da İstanbul’da Düzenlenecek
4. Kozmetikte Gelecek: Ne Üretmeliyiz Zirvesi 18 Haziran 2026’da İstanbul’da Düzenlenecek
Audi Nuvolari tanıtıldı: 1.001 PS hibrit güç, 350 km/s üzeri hız ve 2027 teslimat planı
Audi Nuvolari tanıtıldı: 1.001 PS hibrit güç, 350 km/s üzeri hız ve 2027 teslimat planı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.