Gelişmekte Olan Piyasalarda Sigorta Açığı: 1,3 Milyar Kişi Finansal Sistemin Dışında

Uluslararası sigorta düşünce kuruluşu Geneva Association tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, gelişmekte olan piyasalarda dijital ödemeler, tasarruf ve krediye erişimde sağlanan ilerlemelere rağmen hanehalkları finansal şoklara karşı büyük ölçüde savunmasız kalmaya devam ediyor. Dünya genelinde 1,3 milyar yetişkinin resmi finansal sistemin dışında olduğu belirtilen raporda, sigorta korumasındaki yetersizliğe dikkat çekildi. “Gelişmekte Olan Ekonomilerde Finansal…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gelişmekte Olan Piyasalarda Sigorta Açığı: 1,3 Milyar Kişi Finansal Sistemin Dışında

Uluslararası sigorta düşünce kuruluşu Geneva Association tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, gelişmekte olan piyasalarda dijital ödemeler, tasarruf ve krediye erişimde sağlanan ilerlemelere rağmen hanehalkları finansal şoklara karşı büyük ölçüde savunmasız kalmaya devam ediyor. Dünya genelinde 1,3 milyar yetişkinin resmi finansal sistemin dışında olduğu belirtilen raporda, sigorta korumasındaki yetersizliğe dikkat çekildi.

“Gelişmekte Olan Ekonomilerde Finansal Kapsayıcılığın Temel Bir Unsuru Olarak Sigorta” başlıklı raporda, Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Fas, Güney Afrika ve Türkiye’yi kapsayan karşılaştırmalı bir anket çalışmasına yer verildi. Elde edilen veriler, bu ülkelerdeki tüketicilerin %70 ila %90’ının sigortayı “yararlı” bir araç olarak görmesine rağmen, mülk, maluliyet ve hayat sigortası alanlarında ciddi koruma boşluklarının (protection gap) devam ettiğini ortaya koydu.

En Büyük Endişe Kaynağı: Sağlık Harcamaları

Araştırma bulgularına göre, gelişmekte olan piyasalardaki hanehalklarının en büyük finansal endişesini sağlık maliyetleri oluşturuyor. Buna paralel olarak sağlık sigortası, incelenen tüm pazarlarda en yüksek talep gören sigorta türü olarak öne çıkıyor.

Ancak rapora göre, 1,3 milyar kişinin resmi finansal sistemin dışında olması ve sigorta sahipliğinin düşük seviyelerde kalması, bu kitleleri sağlık acil durumları, doğal afetler ve gelir kayıpları karşısında korumasız bırakıyor.

Satın Almanın Önündeki En Büyük Engel: Maliyet

Geneva Association raporunda, sigorta ürünü satın almanın önündeki en büyük engelin “ödeme gücü” olduğu vurgulandı. Sigortasız katılımcıların büyük bir kısmı, ihtiyaç duymaları halinde sigortaya erişebileceklerine inansa da, maliyetin yanı sıra ürünlerin uygunluğu ve güven konusunun da bariyer oluşturduğu kaydedildi.

Çin ve Hindistan’ın, dijital ekosistemler ve kamu destekli sigorta programları sayesinde diğer gelişmekte olan ülkelere kıyasla daha yüksek sigorta penetrasyonuna sahip olduğu belirtildi.

İlgili Haber  Küresel Sigorta Hasarları 2025'te Rekor Seviyelere Ulaştı

“Milyonlarca Kişi İçin Finansal Kırılganlık Günlük Bir Gerçek”

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Geneva Association Genel Müdürü Jad Ariss, finansal kırılganlığın milyonlarca insan için günlük bir gerçeklik olduğunu ifade etti. Ariss, “Sigorta, tasarruf ve kredinin yetersiz kaldığı durumlarda istikrar sağlar ve hanehalklarını yıllarca süren kazanımları yok edebilecek şoklardan korur. Kapsayıcı bir büyüme için koruma açıklarını kapatmalı ve sigortayı özellikle düşük gelirli kesimler için ölçeklenebilir ve uygun fiyatlı hale getirmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Reklam 478Reklam 516Reklam 978Reklam 102Reklam 648

Yorum Yap

Benzer Haberler
Lloyd’s, Fiona Luck ve Sean McGovern’ı yeni Başkan Yardımcıları olarak atadı
Lloyd’s, Fiona Luck ve Sean McGovern’ı yeni Başkan Yardımcıları olarak atadı
Kuwait Re 2025’te Net Kârını 65 Milyon Dolara Çıkardı
Kuwait Re 2025’te Net Kârını 65 Milyon Dolara Çıkardı
Liberty Mutual, Global Risk Solutions Liderlik Geçişini Açıkladı
Liberty Mutual, Global Risk Solutions Liderlik Geçişini Açıkladı
Lockton, Asya’da İnsan Kaynakları Çözümleri Liderleri Olarak Chandra ve Park’ı Atadı
Lockton, Asya’da İnsan Kaynakları Çözümleri Liderleri Olarak Chandra ve Park’ı Atadı
RACQI Etkisine Rağmen IAG, 2026 Mali Yılı Sigorta Kâr Hedefini Koruyor
RACQI Etkisine Rağmen IAG, 2026 Mali Yılı Sigorta Kâr Hedefini Koruyor
Aon ve KNIAZHA VIG, ABD DFC destekli 25 milyon dolarlık savaş riski sigorta programını tanıttı
Aon ve KNIAZHA VIG, ABD DFC destekli 25 milyon dolarlık savaş riski sigorta programını tanıttı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.