SON DAKİKA
--:--:--

Fed faiz indirimlerinin yakın vadede “olası olmadığını” söylüyor, Morgan Stanley

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Fed faiz indirimlerinin yakın vadede “olası olmadığını” söylüyor, Morgan Stanley

Investing.com — Morgan Stanley (NYSE:MS) analistlerine göre, Federal Rezerv’in Temmuz ve Eylül aylarındaki bir sonraki iki toplantısında faiz oranlarını düşürmesi pek olası değil. Analistler, merkez bankasındaki yetkililerin çoğunluğunun Başkan Powell’ın temkinli politika duruşunu desteklediğini de ekledi.

Aracı kurum, müşterilerine gönderdiği bir notta, gelen ekonomik verilerin Fed’in son zamanlardaki faiz konusundaki bekle-gör yaklaşımıyla “tutarlı” olmaya devam edeceğini savundu.

Analistler şöyle dedi: “Yaz boyunca gümrük vergisi baskısının daha fazla işaretini gösteren daha sağlam enflasyon verileri bekliyoruz. Ayrıca, istihdam artışında yavaşlama olsa da Fed’i aceleye getirecek bir çatlak belirtisi göstermeyen nispeten sağlam istihdam raporları görüyoruz.”

Bu yorumlar, Powell’ın bu hafta Kongre’deki ifadesinde, özellikle Başkan Donald Trump’ın kapsamlı gümrük vergisi gündeminin etkisinin yaklaşan enflasyon verilerinde görünmeye başlama olasılığı nedeniyle faiz indirimleri konusunda acele etmeye gerek olmadığını büyük ölçüde ima etmesinin ardından geldi.

Powell, diğer ekonomistlerle birlikte, vergilerin azalan fiyat artışlarını yeniden körükleyebileceği ve daha geniş faaliyetleri zayıflatabileceği konusundaki endişeleri dile getirdi. Rakamlar, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte daraldığını ve işsizlik yardımı talep eden Amerikalıların sayısının yüksek olduğunu gösterse de, enflasyon çoğunlukla ılımlı kalmıştır.

Bu eğilimler göz önüne alındığında, bazı Fed yetkililerinden gelen son yorumlar, tüm faiz belirleyicilerinin Powell’ın görüşünü paylaşmadığını göstermiştir. Fed Guvernörleri Michelle Bowman ve Christopher Waller, bu hafta daha fazla fiyat artışı kanıtı görmedikleri takdirde Temmuz ayı kadar erken bir tarihte faiz indirimlerine açık olduklarını belirttiler. Bu açıklamalar, gelecek ay bir indirim beklentilerini artırdı, ancak piyasalar indirimin Eylül ayına kadar gelmeyebileceğini geniş çapta tahmin ediyor.

Bununla birlikte, Morgan Stanley analistleri tarafından bu kısa vadeli indirimlerin olası görülmediği belirtildi.

Analistler şunları yazdı: “Negatif bordro verileri, artan işsizlik ve bastırılmış enflasyon daha erken bir indirimi tetikleyebilir.” Ancak bunun “temel senaryomuz olmadığını” da belirttiler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Reklam 558Reklam 441ffReklam 1000Reklam 554

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Ersoy: “İstanbul tarih boyunca yalnızca bir şehir değil, tasarımın, mimarinin ve zanaatın merkezi olmuştur”
Bakan Ersoy: “İstanbul tarih boyunca yalnızca bir şehir değil, tasarımın, mimarinin ve zanaatın merkezi olmuştur”
Adıyaman’da yeni hafta hava durumu nasıl olacak? Yağış var mı?
Adıyaman’da yeni hafta hava durumu nasıl olacak? Yağış var mı?
Adıyaman MotoFest’te binlerce kişi maNga konserinde buluştu
Adıyaman MotoFest’te binlerce kişi maNga konserinde buluştu
Yeni enerji mimarisinde izin süreçleri, iletim altyapısı ve planlama bütüncül dönüşümün ana başlıkları oldu
Yeni enerji mimarisinde izin süreçleri, iletim altyapısı ve planlama bütüncül dönüşümün ana başlıkları oldu
KC-390 Millennium, 11 Ülkeyi Kapsayan Tanıtım Turunu Tamamladı
KC-390 Millennium, 11 Ülkeyi Kapsayan Tanıtım Turunu Tamamladı
Siemens’in 170 Yıllık Türkiye Yolculuğu “170 Yıldır Zamanın Ötesinde” Sergisinde Anlatılıyor
Siemens’in 170 Yıllık Türkiye Yolculuğu “170 Yıldır Zamanın Ötesinde” Sergisinde Anlatılıyor
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Sitemizde yer alan Ekonomi ve Finans kategorilerindeki içerikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır; herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Sağlık ve Bilgi kategorisinde bulunan içerikler genel olarak yapay zekâ tarafından üretilmiş olup yalnızca bilgilendirme amacı taşır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, burada yer alan bilgileri esas almak yerine en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanız önerilir.