SON DAKİKA
--:--:--

AM Best: Sigortacılar doğrudan maliyetlere hazır, portföylerde yeni stres testleri gerekli

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
AM Best: Sigortacılar doğrudan maliyetlere hazır, portföylerde yeni stres testleri gerekli

AM Best’e göre Ebola virüsü ve And hantavirüsü vakalarındaki artış, sigorta sektörünü nadir bulaşıcı hastalık teminatlarını yeniden gözden geçirmeye yöneltiyor. Raporda, bu virüslerin COVID-19 ölçeğinde küresel bir tehdit oluşturmadığı belirtilirken, DSÖ artan Ebola vakaları ve ölümlerinin daha büyük bir salgın ihtimaline işaret ettiğini vurguluyor. Sigorta şirketlerinin tele-sağlık, dijital ve otomatik süreç yatırımları ile yeniden risk değerlendirmeleri sayesinde doğrudan mali etkileri yönetmeye hazır olduğu ifade ediliyor. Ayrıca poliçelerdeki belirsizlikleri ve sistemik zayıflıkları azaltmak için sözleşmelerin yeniden düzenlendiği aktarılıyor.

Asya-Pasifik bireysel sağlık sigortası pazarının, pandemi sonrası artan sağlık bilinci ve yükselen tıbbi maliyetlerle 2030’a kadar yıllık bileşik %5,91 büyümesinin beklendiği, sektör değerinin 2022’de 1,63 trilyon dolar olduğu belirtiliyor. Tüketici verileri de COVID-19 sonrasında kapsamlı sağlık sigortasına ilginin belirgin biçimde yükseldiğini gösteriyor. Bununla birlikte AM Best, jeopolitik çatışmaların ve sağlık krizlerinin küresel ekonomiyi yavaşlatabileceğini, özellikle çatışma bölgeleri ile borç yükü artan ve dış destekleri azalan Afrika ülkelerinde etkilerin ağırlaşabileceğini bildiriyor. Virüslerin yayılımı sınırlı kalsa bile turizme bağımlı ekonomilere zarar verebileceği, küresel hareketliliğin hastalıkların hızlı yayılmasını kolaylaştırdığı ve bu nedenle sigorta şirketlerinin yalnızca coğrafi çeşitlendirmeye güvenmek yerine portföylerini beklenmedik ve modellere sığmayan risklere karşı düzenli stres testlerinden geçirmesi gerektiği belirtiliyor.

Reklam 135Reklam 132ffReklam 716Reklam 647

Yorum Yap

Benzer Haberler
AXA XL ve Deloitte’tan siber güvenlik iş birliği
AXA XL ve Deloitte’tan siber güvenlik iş birliği
Mindanao depreminde sigorta kayıpları sınırlı bekleniyor
Mindanao depreminde sigorta kayıpları sınırlı bekleniyor
Yaşlı Avustralyalıların özel sağlık sigortasında iptal veya plan düşürme eğilimi
Yaşlı Avustralyalıların özel sağlık sigortasında iptal veya plan düşürme eğilimi
QBE, 2,5 milyar dolarla Avustralya’nın en değerli sigorta markası oldu
QBE, 2,5 milyar dolarla Avustralya’nın en değerli sigorta markası oldu
Tayland’da sigorta lisans başvuruları gerilerken yenilemeler arttı
Tayland’da sigorta lisans başvuruları gerilerken yenilemeler arttı
AM Best: MS&AD’nin bilanço gücü en yüksek seviyede kalacak
AM Best: MS&AD’nin bilanço gücü en yüksek seviyede kalacak
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.