Yıllardır tek satır bülten göndermeyen şirketten tarihi hamle: CEO’nun yaş günü haber oldu

Sigartaoku’dan Selçuk Altun’un haberine göre, sigorta sektörü, önemli bir dönemeçten geçiyor. Enflasyon, kârlılık baskısı, regülasyonlar, artan maliyetler, dijitalleşme sancıları, müşteri memnuniyeti sorunları… Tartışılacak, konuşulacak, anlatılacak o kadar çok başlık var ki. Tam da bu ortamda mail kutuma düşen bir “haber” dikkatimi çekti: Ürün yok, strateji yok, vizyon yok… Ama pasta var. Viennalife, sektöre ‘mum üflemeli’…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yıllardır tek satır bülten göndermeyen şirketten tarihi hamle: CEO’nun yaş günü haber oldu

Sigartaoku’dan Selçuk Altun’un haberine göre, sigorta sektörü, önemli bir dönemeçten geçiyor. Enflasyon, kârlılık baskısı, regülasyonlar, artan maliyetler, dijitalleşme sancıları, müşteri memnuniyeti sorunları… Tartışılacak, konuşulacak, anlatılacak o kadar çok başlık var ki. Tam da bu ortamda mail kutuma düşen bir “haber” dikkatimi çekti:

Reklam 605

Ürün yok, strateji yok, vizyon yok… Ama pasta var. Viennalife, sektöre ‘mum üflemeli’ bir basın bülteni kazandırdı.

“Viennalife CEO’su Sayın Uğur Tozşekerli 60. yaşını kutladı.”

Bir an durup tekrar okudum, yanlış gelmiş olmalı. Belki bir ürün lansmanı, belki sektöre yön veren bir karar, belki önemli bir satın alma… Hayır, gayet net, doğum günü.

Evet, yanlış okumadınız. Ne yeni bir ürün, ne stratejik bir yön değişikliği, ne regülasyonlara dair bir değerlendirme, ne sektörün kronik sorunlarına ilişkin tek cümlelik bir görüş… Sadece bir doğum günü. Üstelik pastalı, aile katılımlı, duygulu ve bol sıfatlı.

Sigorta sektörünün tüm dertleri bittiği için, kamuoyuna servis edilen mesaj şu: CEO 60 yaşına girdi.

Sektör belirsizlikler içerisinde yol ararken, biz nefesi “istikrarlı liderlik”, “vizyoner yaklaşım” ve “ortak akıl” klişeleriyle süslü bir doğum günü metninde arıyoruz. Ne hikmetse bu ortak akıl, bir türlü sektörün ortak sorunlarına uğramıyor.

Bültende Viennalife adına somut tek bir bilgi yok, yeni bir strateji yok, bir hedef yok, sektöre dair tek bir cümle yok. “İstikrarlı liderlik”, “sürdürülebilir büyüme”, “uzun vadeli değer üretimi” gibi içi defalarca boşaltılmış kavramlar, doğum günü pastası tatlılığında önümüze seriliyor. Kavramlar büyük, içerik küçük; hatta yok.

Bültenin belki de en çarpıcı bölümü, CEO’nun eşi ve kızının kutlamalara katılmasının özellikle vurgulanması. Aile bağlarının önemi elbette tartışılmaz. Ancak bu vurgu, ister istemez şu soruyu sorduruyor: Bu metin basın için mi yazıldı, yoksa şirketin WhatsApp grubuna mı?

Kurumsal iletişim ile özel hayat arasındaki çizgi bu kadar bulanıklaştığında, ortaya çıkan şey ne şeffaflık oluyor ne de samimiyet. Sadece okuyucunun zamanını alan, editörün e-postasında yük olan bir metin.

CEO’nun doğum günü haber, peki yarın ne göreceğiz? Bu yaklaşım normalleşirse, yarın şu başlıklarla karşılaşmamız kimseyi şaşırtmamalı:

– “Genel Müdür Yardımcısı’nın yeni gözlüğü beğeni topladı”

– “Finans Direktörü hafta sonu kahvaltıda simit tercih etti”

– “Yönetim Kurulu Üyesi yağmurlu havayı değerlendirdi”

Abartı mı? Bugünkü noktaya bakınca, pek de değil.

Asıl sorun ne?

Gazetecilikte “haber değeri” diye eski ama hâlâ geçerli bir kavram vardır. Toplumu ilgilendirecek mi, sektöre bir katkı sunacak mı, okurun hayatında bir karşılığı olacak mı? Bir CEO’nun 60 yaşı ne yazık ki bunların hiçbirine girmiyor.

Bu tür bültenler tehlikelidir, çünkü çıtayı düşürür. Bugün CEO’nun doğum günü, yarın evlilik yıldönümü, ertesi gün torunun ilk dişi, hafta sonu yapılan mangal organizasyonu…

Sorun, bir yöneticinin doğum gününü kutlaması değil. Sorun, bunun haber değeri olduğunun sanılması.

Sorun, şirketlerin basını hâlâ bir ilan panosu, bir PR defteri, bir kurumsal albüm zannetmesi.

Sorun, sektöre, ekonomiye, kamuoyuna söyleyecek sözü kalmayan kurumların, sözü takvim yapraklarında araması.

Bir şirket düşünün; ürün geliştirme, müşteri deneyimi, finansal performans ya da sektörel vizyon yerine, “eşinin ve kızının da katıldığı” bir kutlamayı haber diye dolaşıma sokuyor. İş dünyası iletişimi bu kadar mı çaresiz?

Basın, şirketlerin iç motivasyon mesajlarının dağıtım kanalı değildir. Gazeteciler, CEO’ların doğum günü organizasyonlarını kamuoyuna duyurmakla yükümlü değil.

Kurumsal iletişim; kişisel PR ile karıştırıldığında, ortaya böyle tuhaf metinler çıkıyor. Kurumsal iletişim; anlam üretmekle, bağlam kurmakla, katkı sunmakla ilgilidir. Doğum günü ise… en fazla bir pasta meselesidir.

Özetle; kimsenin doğum günüyle derdimiz yok. CEO’muzun doğum günü kutlu olsun, sağlıklı nice yaşları olsun. Doğum günü kutlanır, mumlar üflenir, fotoğraflar çekilir. Ama bazı şeyler vardır ki içeride kalır, basın bülteni değildir. Basın bülteni, mum üflemek için değil, kamuyu aydınlatmak için yazılır. Bunu ayıramayanlar için sorun yaş değil; iletişim yaşlılığıdır.

Bülteni merak edenler olacaktır, onu da aynen geldiği gibi paylaşayım:

Viennalife CEO’su Sayın Uğur Tozşekerli 60. yaşını kutladı

Sigortacılık sektöründe uzun yıllardır istikrarlı liderliği ve vizyoner yaklaşımıyla öne çıkan Viennalife CEO’su Sayın Uğur Tozşekerli, 6 Ocak’ta 60. yaş gününü; ailesi, Viennalife yönetim kadrosu ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte kutladı.

Sektörde edindiği deneyimi kurumsal stratejilerle buluşturan Uğur Tozşekerli, Viennalife’ın sürdürülebilir büyüme hedeflerine yön verirken; güçlü şirket kültürünün oluşmasında ve ortak akla dayalı bir yönetim anlayışının yerleşmesinde önemli rol üstleniyor. Uzun vadeli değer üretimini merkeze alan bu yaklaşım, Viennalife’ın sektördeki konumunu istikrarlı biçimde güçlendirmesine katkı sağlıyor.

Bu anlamlı günde Uğur Tozşekerli’nin eşi ve kızının da kutlamalara katılması, iş hayatının yanı sıra aile bağlarının ve birlikte yürünen yolun önemini bir kez daha ortaya koydu.

“İstikrarlı bir şekilde yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz”

60. yaşını kutlarken kısa bir değerlendirmede bulunan Uğur Tozşekerli, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“60 yaş, geride bırakılan yılların deneyimle anlam kazandığı özel bir eşik. Ailemden ve birlikte yol yürüdüğümüz ekip arkadaşlarımdan aldığım güçle, Viennalife’da ortak akılla ürettiğimiz değeri büyüterek, istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Çünkü kalıcı başarı, uzun soluklu ve paylaşılan bir yolculuktur.”

Kaynak: https://www.sigortagundem.com/yillardir-tek-satir-bulten-gondermeyen-sirketten-tarihi-hamle-ceo-nun-yas-gunu-haber-oldu

Reklam 266Reklam 479Reklam 466Reklam 179Reklam 970Reklam 678

Yorum Yap

Benzer Haberler
Küresel İş Dünyası Yeni Rekabet Çağının Eşiğinde
Küresel İş Dünyası Yeni Rekabet Çağının Eşiğinde
Yıllardır tek satır bülten göndermeyen şirketten tarihi hamle: CEO’nun yaş günü haber oldu
Yıllardır tek satır bülten göndermeyen şirketten tarihi hamle: CEO’nun yaş günü haber oldu
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği’nden TARSİM’e Ziyaret
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği’nden TARSİM’e Ziyaret
Sigortalılık Oranı Toplam Nüfusta %40,3’e Ulaştı
Sigortalılık Oranı Toplam Nüfusta %40,3’e Ulaştı
SSK ve Bağkur emeklisinin kök maaş hesaplama sistemi yenilendi: Yeni zam oranları açıklandı
SSK ve Bağkur emeklisinin kök maaş hesaplama sistemi yenilendi: Yeni zam oranları açıklandı
Trafik sigortası Ocak 2026 tarifesi araç sahipleri için açıklandı
Trafik sigortası Ocak 2026 tarifesi araç sahipleri için açıklandı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması