Ülker Bisküvi, ilk çeyrekte 33,9 milyar TL ciro açıkladı. Şirketin finansal performansı ve dönem sonuçlarına dair kısa özet.



Ülker Bisküvi’nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamaya göre, şirket yılın ilk çeyreğini 33,9 milyar TL ciro ile tamamladı. Aynı dönemde şirketin FAVÖK marjı yüzde 15,1 olarak gerçekleşti.
Ülker CEO’su Özgür Kölükfakı, ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, şirketin güçlü markaları ve inovasyon çalışmalarıyla tüketicilere ulaşmayı sürdürdüğünü belirtti. Kölükfakı, yeni kampanya olan “Ülker varsa mutluluk var” reklam filminin televizyon, dijital platformlar ve açık hava mecralarında yayımlandığını ifade etti.
Kölükfakı, jeopolitik ve ekonomik zorlukların yaşandığı ilk çeyreğin 33,9 milyar TL ciro ile kapatıldığını, şirketin istihdam, üretim ve ihracat yoluyla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ettiğini bildirdi.
Şirketin sürdürülebilirlik çalışmalarına da değinen Kölükfakı, bu alandaki uygulamaların uluslararası platformlarda takdir gördüğünü aktardı. Buna göre Ülker, London Stock Exchange Group’ta üç yıl üst üste dünya birincisi olurken, S&P Global Sustainability Yearbook listesinde altıncı kez yer aldı. Şirket ayrıca kurumsal sürdürülebilirlik değerlendirmesinde gıda şirketleri arasında ilk yüzde 3’e girdi.
Açıklamada, önümüzdeki dönemde değişen küresel dinamiklerin yakından izleneceği, finansal disiplinin korunacağı ve dijitalleşme, yapay zekâ, inovasyon ile sürdürülebilirliğin büyümenin merkezinde yer almaya devam edeceği belirtildi.

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap