SON DAKİKA
--:--:--

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu 19 Nisan’da Koşulacak

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu 19 Nisan’da Koşulacak

ff

İstanbul Yarı Maratonu 21. Kez Start Alıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, 19 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek. Dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip organizasyonun tanıtım toplantısı, Sütlüce Dijital Deneyim Müzesi’nde yapıldı.

Toplantıya İBB Başkanvekili Nuri Aslan, İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Karadağ ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle katıldı.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan: “İstanbul İçin Çalışmak Bir Maraton Mücadelesidir”

İBB Başkanvekili Nuri Aslan konuşmasında, 19 Nisan’da dünyanın dört bir yanından gelecek yaklaşık 20 bin sporcunun İstanbul Yarı Maratonu’nda buluşacağını belirterek, etkinliğin kentin marka değerini güçlendirdiğini ifade etti. Aslan, İstanbul’un spor kenti olma hedefiyle çalıştıklarını ve Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için hazırlıkların sürdüğünü vurguladı.

Aslan konuşmasında, İstanbul’un spor tesislerinin sayısının artırıldığını, sağlıklı yaşam ve sporun teşviki için önemli projelerin hayata geçirildiğini belirtti. 2019’da yüzde 13 olan kentin fiziksel aktivite oranının bugün yüzde 37’nin üzerine çıktığını söyledi. Hedeflerinin bu oranı yüzde 50’nin üzerine taşımak olduğunu aktardı.

Yeni Spor Tesisleri ve Sosyal Projeler

Aslan, sporun bireysel ve toplumsal sağlık için en etkili araçlardan biri olduğunu belirterek, çocuklardan yaşlılara kadar tüm İstanbullulara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Yeni spor tesislerinin yanı sıra, emekliler, 65 yaş üstü vatandaşlar ve Anne Kart sahibi kadınlar için uygun koşullarda spor imkânı sunulduğunu açıkladı.

İBB’nin, 2027 Avrupa Oyunları hazırlıklarıyla birlikte 2036 Yaz Olimpiyatları adaylığı sürecine önemli bir adım attığını söyledi.

İstanbul’un Spor Organizasyonlarındaki Başarısı

Aslan, İstanbul’un geçmişte birçok uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, yarı maratonun dünya çapında prestijli etkinliklerden biri olduğunu belirtti. 2021 yılında dönemin dünya rekoruna ev sahipliği yapan İstanbul Yarı Maratonu’nun bu yıl da rekor tazeleme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Volkan Demir: “İstanbul, Sporun Dostluk ve Barış Ruhu ile Anılmalı”

İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, İstanbul’un sporun dostluk, barış ve kardeşlik değerlerini en güçlü şekilde yansıtan bir şehir olma hedefiyle çalıştıklarını söyleyerek, 19 Nisan’da gerçekleştirilecek yarı maratona tüm vatandaşları davet etti.

20 Bin Koşucu Parkurda Olacak

Bu yılki organizasyona 8 bini 21K, 12 bini 10K olmak üzere toplam 20 bin koşucunun katılması bekleniyor. 4’ü tempocu olmak üzere 60 elit atlet yarışacak. Geçen yılın şampiyonları Alex Nzioka Matata ve Miriam Chebet unvanlarını korumak için parkura çıkacak. Bu yıl erkeklerde ve kadınlarda ikiz sporcular da yarışacak.

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, Yenikapı’da başlayıp Tarihi Yarımada boyunca devam ederek yine Yenikapı’da tamamlanacak. Organizasyon; Kahve Dünyası, Züber, MG, Hamidiye, Red Bull, Sportive ve Metro FM’in desteğiyle düzenlenecek. Yarışa ilişkin detaylar istanbulyarimaratonu.com adresinden takip edilebilecek; kayıtlar 13 Nisan’a kadar sürecek.

Reklam 426Reklam 998ffReklam 717

Yorum Yap

Benzer Haberler
Zeynep Sönmez, Rosmalen Şampiyonası’nda Çeyrek Finalde Magda Linette’e 2-0 Yenilerek Elendi
Zeynep Sönmez, Rosmalen Şampiyonası’nda Çeyrek Finalde Magda Linette’e 2-0 Yenilerek Elendi
Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu, Beşiktaş GAİN Finali Öncesi Fenerbahçe Beko’yu Ziyaret Etti
Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu, Beşiktaş GAİN Finali Öncesi Fenerbahçe Beko’yu Ziyaret Etti
Knicks’ten finalde 29 sayı farktan kritik galibiyet
Knicks’ten finalde 29 sayı farktan kritik galibiyet
Beşiktaş GAİN Basketbolda Yeniden Finalde
Beşiktaş GAİN Basketbolda Yeniden Finalde
Emirates ve Real Madrid Ortaklığı 5 Sezon Daha Uzatıldı
Emirates ve Real Madrid Ortaklığı 5 Sezon Daha Uzatıldı
2026 FIFA Dünya Kupası: Açılış, statlar, ilk kez katılan takımlar ve maç takvimi
2026 FIFA Dünya Kupası: Açılış, statlar, ilk kez katılan takımlar ve maç takvimi
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.