Türk Doğal Taş İhracatçıları Çin’den Yeni Sözleşmelerle Döndü

Türk doğal taş ihracatçıları, Çin’deki temaslar sonucu yeni sözleşmelerle döndü. İhracat başarılarıyla dikkat çekiyorlar.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Doğal Taş İhracatçıları Çin’den Yeni Sözleşmelerle Döndü

Türk Doğal Taş Sektörü Xiamen Fuarı’nda Başarıyla Temsil Edildi

Türk doğal taş sektörü, dünyanın en büyük doğal taş etkinliklerinden biri olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak önemli anlaşmalara imza attı. 16-19 Mart 2025 tarihleri arasında düzenlenen fuarda Türkiye, 50 firma ile temsil edildi ve dünya çapında ithalatçılara ürünlerini tanıttı.

Türkiye Standı Büyük İlgi Gördü

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, bu yıl Türkiye standının fuarın A6 Holü’nde yer almasının ziyaretçi trafiğini artırdığını belirtti. Alimoğlu, Çin’deki konut stoğu fazlalığının inşaat sektöründe durgunluğa neden olduğunu ancak fuarın dünya genelinden alıcıların buluşma noktası olduğunu vurguladı.

Uluslararası Katılım ve İşbirlikleri

Fuar, Avustralya, Hindistan, Malezya, Endonezya, ABD, Meksika, Tayvan ve Singapur gibi ülkelerden gelen ithalatçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Alimoğlu, Çin’deki durgunluğa rağmen işlenmiş doğal taşlara olan talebin arttığını gözlemlediklerini ve bu avantajı kullanarak 2024’teki 389 milyon dolarlık ihracat rakamını aşmayı hedeflediklerini belirtti.

Gelecek Yıl Daha Fazla Katılım Bekleniyor

Alimoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak Xiamen Fuarı Milli Katılım Organizasyonu’nu kar amacı gütmeden düzenlediklerini ve 2025 yılında daha fazla firmanın katılımını sağlamak için çalışmalarına başladıklarını ifade etti. 2026 yılı için A6 Holü’ndeki Türkiye standının büyütülmesi talebini fuar yönetimine ilettiklerini de ekledi.

Fuarın Genel Başarısı ve Katılımcı Görüşleri

Xiamen Stone Fair 2025, 40 ülke ve bölgeden 2.000’den fazla katılımcı ile 191.000 m2’lik sergi alanında gerçekleştirildi. Fuarda ham blok, levha ve işlenmiş taş ürünleri sergilendi ve 122’den fazla ülke ve bölgeden 153.294 ziyaretçi çekildi. Hindistan, Avustralya, Rusya, Güney Kore, Vietnam, Türkiye, Tayland, Malezya, Brezilya ve ABD’den ticari alıcılar fuara yoğun ilgi gösterdi.

İlgili Haber  Türkiye'nin İlk Dijital Sigorta Platformu Sigortam.net 25. Yılını Kutluyor

Firma Görüşleri

  • Yağmur Eren – Antalya Mermer: “Xiamen Fuarı’na ikinci kez katıldık. A6 holünde olmak ziyaretçi sayısını artırdı. Singapur, Malezya, Avustralya ve Hindistan’dan ithalatçılarla plaka satışları için bağlantılar kurduk.”
  • Mehmet Serter – Başaranlar Mermer: “15 yılı aşkın süredir katılıyoruz ve Xiamen her geçen yıl gücünü artırıyor. Bu yıl daha fazla ziyaretçi vardı.”
  • Aslıhan Koyuncuoğlu – Casa Mermer: “15 yıldır katılıyoruz ve bu yıl ziyaretçi artışı gözlemledik. Hindistan ve Çin’den ithalatçılarla başarılı bağlantılar kurduk.”
  • Emre Karaöz – Kar Madencilik: “İlk kez katıldık ve verimli bir fuar geçirdik. Asya Pasifik’ten iyi katılım oldu.”
  • Ahmet Can İri – Şenler Marble: “Uzun yıllardır katılıyoruz ve bu yılki katılım ve ziyaretçi profilinden memnunuz.”
  • İbrahim Altınpınar – Pınar Marble: “11. kez katılıyoruz ve bu yıl ebatlı taşlarda özellikle Avustralya ve Avrupa’dan talepler aldık.”
  • Abdullah Alimoğlu – Alimoğlu Madencilik: “Uzun yıllardır katılıyoruz ve bu yıl başarılı bir fuar geçirdik. Pek çok ülkeden müşterilerle ticari bağlantılar kurduk.”

Reklam 19Reklam 265Reklam 26Reklam 430Reklam 331Reklam 120

Yorum Yap

Benzer Haberler
BIST 100 Endeksi Gün Sonunda Düşüşle Kapatıldı
BIST 100 Endeksi Gün Sonunda Düşüşle Kapatıldı
Altın Piyasasında Kilogram Fiyatı 7 Milyon 310 Bin Liraya Yükseldi
Altın Piyasasında Kilogram Fiyatı 7 Milyon 310 Bin Liraya Yükseldi
Goldman Sachs risk iştahı göstergesi 2021’den beri en yüksek seviyede
Goldman Sachs risk iştahı göstergesi 2021’den beri en yüksek seviyede
Boeing 2025’te Satışlarını Artırarak Kriz Sonrası Güçlü Geri Dönüş Sinyali Verdi
Boeing 2025’te Satışlarını Artırarak Kriz Sonrası Güçlü Geri Dönüş Sinyali Verdi
İş Bankası’ndan Sudaki Yaşam Odaklı İlk Mavi Tahvil İhracı
İş Bankası’ndan Sudaki Yaşam Odaklı İlk Mavi Tahvil İhracı
Milli Emlak Genel Tebliği’nde Parasal Limitler Güncellendi
Milli Emlak Genel Tebliği’nde Parasal Limitler Güncellendi
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2025 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.