SON DAKİKA
--:--:--

Tesla Model Y’nin Türkiye Versiyonu: Fiyat ve Donanım Dengesi Tartışma Yarattı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tesla Model Y’nin Türkiye Versiyonu: Fiyat ve Donanım Dengesi Tartışma Yarattı

ff

Türkiye’de satışa çıkan yeni Tesla Model Y Standard Range, uzun süredir beklenen fiyat-performans umudunu ne yazık ki karşılamadı. Elon Musk’ın dünya genelinde vurguladığı “herkes için ulaşılabilir Tesla” vizyonu, Türkiye pazarında yüksek fiyat ve donanım eksiklikleri nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Amerika’daki indirimlerin Türkiye’ye yansıtılmaması ve bazı önemli özelliklerin araçtan çıkarılması, Tesla deneyiminin bütünlüğünü zedeleyen detaylar olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar, markanın premium karakterinden uzaklaşılmasından endişeli.

Konforda Geriye Dönüş Sinyalleri

2 milyon 349 bin 300 TL’lik başlangıç fiyatına sahip modelde, sürüş konforunu etkileyen bazı radikal değişiklikler dikkat çekiyor. Eski tip sert süspansiyon sistemine dönüş yapılması, HEPA filtrenin kaldırılması ve akustik camların iptal edilmesi, aracın sessiz ve izole sürüş karakterini sınırlıyor.

Konforda Geriye Dönüş Sinyalleri

Eksilen Ekran ve Donanımlar Tepki Çekiyor

Yeni versiyonda maliyetleri azaltmak adına arka yolcu ekranı kaldırılmış ve koltuk ile direksiyon ayarları manuel hale getirilmiş durumda. Daha önceki modellerde yer alan 15 hoparlörlü gelişmiş ses sistemi de basit bir sistemle değiştirilmiş. Bu durum, kullanıcıların aracın fiyatına kıyasla donanım eksikliği hissetmesine neden oluyor.

Rakipler Daha Cazip Donanımlar Sunuyor

Tesla’nın bir önceki Standart Range Premium versiyonunu satıştan kaldırması, yerel pazarda rekabeti farklı bir noktaya taşıdı. Togg T10X, BYD Atto 3, Hyundai Ioniq 5 ve BYD Sealion 7 gibi modeller dolu paketlerle dikkat çekerken, Tesla’nın daha sade donanım anlayışının Türkiye’de nasıl karşılanacağı merak konusu.

Sonuç olarak, Tesla Model Y’nin yeni versiyonu fiyat açısından rekabetçi görünse de, donanım eksiklikleri markanın premium algısını törpülüyor. Kullanıcılar için artık soru şu: Uygun fiyat mı, yoksa tam donanım mı daha önemli?

Reklam 997Reklam 369ffReklam 608

Yorum Yap

Benzer Haberler
Modern far teknolojileri araç tamir maliyetlerini yükseltiyor
Modern far teknolojileri araç tamir maliyetlerini yükseltiyor
BMW Paris Otomobil Fuarı’na Katılmayacak
BMW Paris Otomobil Fuarı’na Katılmayacak
Hyundai Leasing ile kurumsal müşterilere 60 aya varan finansman
Hyundai Leasing ile kurumsal müşterilere 60 aya varan finansman
Škoda Karoq üretimi 1 milyon adede ulaştı
Škoda Karoq üretimi 1 milyon adede ulaştı
Ford ve Geely’nin Valencia’da Avrupa odaklı üretim ortaklığı
Ford ve Geely’nin Valencia’da Avrupa odaklı üretim ortaklığı
Škoda’nın İlk 6 Ay Finansal ve Elektrikli Araç Performansı
Škoda’nın İlk 6 Ay Finansal ve Elektrikli Araç Performansı
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.