İçeriğe geç
10 Eylül 2026, Perşembe Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
Dünya

Swiss Re, Jean-Jacques Henchoz’u Yönetim Kurulu Üyeliğine Aday Gösterdi

Swiss Re, deneyimli yönetici Jean-Jacques Henchoz’u yönetim kurulu üyeliğine aday göstererek liderlik kadrosunu güçlendiriyor.

Swiss Re, Jean-Jacques Henchoz’u Yönetim Kurulu Üyeliğine Aday Gösterdi
Swiss Re, Jean-Jacques Henchoz’u Yönetim Kurulu Üyeliğine Aday Gösterdi

Swiss Re’den Yeni Yönetim Kurulu Adayı

Swiss Re Yönetim Kurulu, Hannover Re‘nin eski Üst Yöneticisi (CEO) Jean-Jacques Henchoz‘u yönetim kuruluna yeni, icracı olmayan ve bağımsız üye olarak seçilmek üzere aday göstermeyi planlıyor. Atamanın bir yıllık bir dönem için geçerli olması bekleniyor.

2018 yılından bu yana Swiss Re Yönetim Kurulu’nda görev yapan ve Risk ile Denetim Komitelerinde yer alan Larry Zimpleman, yeniden seçilmek üzere aday olmayacağını açıkladı.

Henchoz’un Kariyeri

Henchoz, 2019-2025 yılları arasında Hannover Re‘de CEO olarak görev yaptı. Öncesinde 1998-2018 yılları arasında Swiss Re‘de çeşitli görevlerde bulunarak son olarak Reinsurance EMEA CEO’su, EMEA Bölge Başkanı ve Grup İcra Komitesi üyesi olarak çalıştı.

Henchoz, hâlen Londra merkezli BMS Group‘un Yönetim Kurulu Başkanı, Brit Group‘un Yönetim Kurulu Üyesi (görev süresi 30 Nisan 2026’ya kadar) ve Lozan’daki IMD‘nin Denetim ve Vakıf Kurullarında görev yapmaktadır.

Swiss Re Yönetiminden Açıklama

Swiss Re Yönetim Kurulu Başkanı Jacques de Vaucleroy, açıklamasında şunları kaydetti: “Jean-Jacques Henchoz’u Yönetim Kurulu üyeliğine aday göstermekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Kendisi, derin reasürans bilgisi, stratejik düşünme yeteneği ve kanıtlanmış liderlik becerileriyle öne çıkmaktadır.”

Vaucleroy, ayrıca Larry Zimpleman‘a sekiz yıl boyunca gösterdiği özverili çalışmalar için teşekkür ederek, kendisine en iyi dileklerini iletti.

Grup Dönüşüm Direktörlüğüne Yeni Atama

Swiss Re, Henock Teklu‘yu 1 Nisan 2026 itibarıyla Grup Dönüşüm Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı. Teklu, New York merkezli Grup Yürütme Komitesi üyesi olarak görev yapacak ve şirketin dönüşüm sürecini koordine edecektir.

Teklu, yatırım bankacılığı, sigortacılık ve varlık yönetimi alanlarında yirmi yılı aşkın liderlik deneyimine sahip olup Swiss Re’ye katılmadan önce New York’taki BlackRock Investment Management‘ta görev yapmaktaydı.

Finansal Sonuçlar

Swiss Re, 2025 yılı finansal sonuçlarına göre grup net gelirinde %47 artışla 4,8 milyar dolar seviyesine ulaştığını bildirdi.

Yakamoz Telci
YAZAR

Yakamoz Telci

Dünya genelinde sigorta sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri okuyucularla buluşturan Dünya kategorisinin editörü olarak, uluslararası piyasaları yakından takip ediyor ve küresel ölçekte ortaya çıkan trendleri anlaşılır bir dille aktarıyorum. Sigorta şirketlerinin stratejik adımlarından regülasyon değişikliklerine, teknolojik dönüşümden sektörel raporlara kadar geniş bir yelpazede içerik hazırlayarak okuyucuların global perspektife sahip olmasını hedefliyorum. Doğruluğa, güncelliğe ve tarafsızlığa önem veren bir editöryal yaklaşım benimsiyor; uluslararası kaynakları titizlikle inceleyerek haberleri yerel okuyucunun anlayabileceği yalın bir anlatımla sunuyorum. Amacım, küresel sigorta dünyasında olup bitenleri Türkiye’deki okurlara en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaştırmak; sektöre değer katan, bilgilendirici ve güvenilir bir haber akışı sağlamaktır. Her gün değişen dünya sigortacılık ekosistemini yakından izlemeye devam ederken, okuyucuların ihtiyaç duyduğu kapsamlı ve nitelikli içerikleri üretmeyi sürdürüyorum.

Yazar profili ve tüm yazıları