SON DAKİKA
--:--:--

Sırrı Süreyya Önder, rahatsızlığını TBMM Genel Kurulu’nda anlatmıştı: ‘Bunu söylemek istemezdim ama…’

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sırrı Süreyya Önder, rahatsızlığını TBMM Genel Kurulu’nda anlatmıştı: ‘Bunu söylemek istemezdim ama…’

TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder Ameliyata Alındı

İstanbul’da yaşanan sağlık sorunları nedeniyle dün gece hastaneye kaldırılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder’in, aort damarında yırtık tespit edildi. Acil bir şekilde ameliyata alınan Önder’in yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Meclis Genel Kurulunda Yaşanan Gerginlik

16 Mayıs 2024 tarihinde Meclis Genel Kurulunda, ‘Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmeleri sırasında yaşanan gerginlik üzerine Sırrı Süreyya Önder, rahatsızlığına dair açıklamalarda bulundu. Önder, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin genel kurulu yönetme biçimine yönelik eleştirileri üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Bunu söylemek istemezdim ama genel kurulu yönetirken beynime pıhtı attı. Gittik; her şer bir hayra gebedir; pankreasta tümör çıktı. Beyne pıhtı atmasıyla beraber aort anevrizması yaşadık. Ağır da bir tedavi görüyorum. Ona rağmen ben bu kadar tahammüllü, saygılı ve zarafetle yürütmeye çalışırken, bu hoyratlık kabul edebileceğim bir şey değil.

‘Acaba zarafetimizi, nezaketimizi, edebimizi başka bir şey olarak mı yorumluyorlar’ duygusuna kapılıyorum. İncindiğim bir şey. Bu ikinci bir dakikada söze giremeyen bütün arkadaşlar beni demokrasi dışı davranmakla itham ettiler. Muhalefetten de vekiller geldi. Şimdi tabii ki ben de bütün bunlardan kendime bir ibret, ders çıkarmazsam ayıp olacak. Bundan sonra 20 kişiden başka hiçbir arkadaşıma söz vermeyeceğim. Muhalefetten gelip burada çemkirmeselerdi diyecektim ki, ‘Yine ben eski tutumumu devam edeyim.’ İç tüzükse iç tüzük nasıl uygulanır hepsini göreceğiz.

Asgari bir konsorsiyum, asgari bir zarafet, asgari bir nezaket, anlayış, hemhal olma, empati, adına ne derseniz deyin, burada hepimizin dert ettiğimiz memleketin halidir. Bir şekilde bir yol bulmaya, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Onun için herhangi bir iç tüzüğün bana yüklediği o saygısızlıkla ilgili herhangi bir şey yapmayacağım. Onu bile ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriyorum. Saygı sınırlarını zorlasa da ben bir Sayın Vekile bu konuda herhangi bir disiplin işlemi yapmak gibi bir tutum, 40 yıllık ilkelerimi çiğnemek olur. Hiçbir saygısızlık prensiplerimi çiğnetemez, ifade edebilmesi, bunda aşırıya bile gitse, kabalaşsa bile buna tahammül etmek şeklinde gelişiyor. Vaktinizi aldım. Özür dilerim, bağışlayın beni.”

Reklam 870Reklam 902ffReklam 208

Yorum Yap

Benzer Haberler
25 Haziran 2026 A101 Aldın Aldın Kataloğu Öne Çıkan Ürünler
25 Haziran 2026 A101 Aldın Aldın Kataloğu Öne Çıkan Ürünler
24 Haziran Hava Durumu: İç ve Doğu Kesimlerde Yağış, Diğer Bölgelerde Açık
24 Haziran Hava Durumu: İç ve Doğu Kesimlerde Yağış, Diğer Bölgelerde Açık
23 Haziran Süper Loto sonuçları ve kazanan numaralar
23 Haziran Süper Loto sonuçları ve kazanan numaralar
22 Haziran 2026 Çılgın Sayısal Loto Sonuçları ve Oyun Kuralları
22 Haziran 2026 Çılgın Sayısal Loto Sonuçları ve Oyun Kuralları
22 Haziran 2026 On Numara Sonuçları ve İkramiye Bilgileri
22 Haziran 2026 On Numara Sonuçları ve İkramiye Bilgileri
Steam Yaz İndirimleri 2026 Tarihleri ve Steam Next Fest
Steam Yaz İndirimleri 2026 Tarihleri ve Steam Next Fest
En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.