Xpeng, Aito M9 gibi modellere rakip olacak üst segmentteki yeni tam boy crossover modeli GX‘i resmen tanıttı. Daha önce G01 koduyla anılan bu model, markanın EREV (Uzatılmış Menzilli Elektrikli Araç) teknolojisine sahip son amiral gemisi olarak pazar sahnesine çıkmaya hazırlanıyor.
TASARIMDA RANGE ROVER ESİNTİLERİ
5,2 metreyi aşan uzunluğuyla öne çıkan Xpeng GX, özellikle eğimli A ve B sütun hatlarıyla Range Rover modellerine gönderme yapan bir dış tasarım anlayışı sunuyor. Aracın arka bölümünde, lüks SUV modellerinden aşina olunan iki parçalı bagaj kapağı ve tek hat üzerinde konumlandırılmış stop lambası grubu bulunuyor.

1000 KİLOMETRENİN ÜZERİNDE MENZİL
Markanın Kunpeng Süper Elektrikli Sistemi’ni kullanan model, 5C hızlı şarj teknolojisiyle 1.000 kilometreyi aşan karma menzil kapasitesi sunmayı hedefliyor. Xpeng, bu modelde daha önce kullandığı tavana entegre LiDAR sensörleri yerine görsel tabanlı ileri seviye sürüş destek sistemine geçiş yapıyor. Altı koltuklu oturma düzeni beklenen aracın iç mekanında klasik gösterge paneli kaldırılarak, yerine artırılmış gerçeklik destekli baş üstü ekran (HUD) konumlandırılmış durumda. Modelin nisan ayında yapılacak Pekin Otomobil Fuarı‘nda dünya lansmanının gerçekleşmesi ve yaklaşık 57 bin dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulması planlanıyor.




