Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı Mart ayında yüzde 3,2 artarak 23,4 milyar dolara ulaştı ve bu, tarihindeki en yüksek ikinci Mart ayı ihracat rakamı oldu. Kimya sektörü ise Mart ayında 2,7 milyar dolarlık kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı gerçekleştirerek en çok ihracat yapan ikinci sektör unvanını korudu. Üç aylık dönemde ise sektörün ihracatı 7,5 milyar doları geçti.
Kimya sektörünün Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kimya sektörümüz bu ay 2,7 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Bu performansla diğer sektörler arasında en çok ihracat yapan ikinci sektör konumunu sürdürdük. Ocak-Mart dönemi ihracatımız 7,5 milyar doları aşmış durumda. Yıl sonu hedefimize ulaşmak için ihracatımızı daha da artırmalıyız. İKMİB olarak fuar milli katılım organizasyonlarımız, sektörel ticaret heyetlerimiz ve Ur-Ge organizasyonlarımız ile ihracatçılarımızı destekleme çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
ABD ile Yeni Ticaret Dönemi
Adil Pelister, “Kimya sektörümüz için önemli hedef pazarlarımızdan biri olan ABD ile yeni bir ticaret dönemine başladık. Yeni açıklanan gümrük tarifelerinde Türkiye lehine bir dönüşüm sağlamak için sadece ABD ile değil, başta AB olmak üzere tüm ihraç pazarlarımızda ticaret diyaloğumuzu artırmalıyız” şeklinde konuştu.
Kimya Teknoloji Merkezi Faaliyete Başladı
“Büyük çabalarla hayata geçirdiğimiz Kimya Teknoloji Merkezimiz faaliyetlerine başlamıştır. Sektördeki firmalarımızın Ar-Ge, test ve analiz hizmetleri, sertifikasyon, danışmanlık gibi konularda merkezimizden maksimum düzeyde faydalanmalarını istiyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek ve güçlü bir ekonomi için kimya sektörünün ne denli önemli olduğunu görüyoruz. Plastikten boyaya, kozmetikten eczacılık ürünlerine, kauçuktan organik ve anorganik kimyasallara kadar 16 alt sektörümüzle üretmeye, istihdama ve ihracatı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
SİGORTA
18 saat önceSİGORTA
18 saat önceSİGORTA
18 saat önceSİGORTA
19 saat önceINSURANCE NEWS
5 gün önceINSURANCE NEWS
5 gün önceSİGORTA
5 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.