İçeriğe geç
28 Eylül 2026, Pazartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Ekonomi

EşitBiz Konferansı 2026 İçin İyi Örnek Başvuruları Başladı

EşitBiz Konferansı 2026 için iyi örnek başvuruları başladı! İlham verici projeni paylaş, fark yaratma yolunda adım at.

EşitBiz Konferansı 2026 İçin İyi Örnek Başvuruları Başladı
EşitBiz Konferansı 2026 İçin İyi Örnek Başvuruları Başladı

EşitBiz Projesi ve Konferansı

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Garanti BBVA iş birliğiyle 2022 yılında başlatılan EşitBiz Projesi, erken ve temel çocukluk dönemlerinde toplumsal rollere yönelik önyargı karşıtı tutumun desteklenmesini amaçlıyor. Küçük yaş gruplarıyla çalışan öğretmenlere ulaşan proje, eğitim yoluyla eşitlikçi bir dönüşümü sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında her yıl düzenlenen EşitBiz Konferansı, bu yıl 9 Mayıs 2026 tarihinde SALT Galata’da gerçekleştirilecek. Bu yılki konferansın teması “Eşitlik için Empati” olarak belirlendi.

İyi Örnek Başvuruları

Konferansta sunulacak iyi örnekler için başvuru süreci başladı. Başvurular, sahada empati temelli ve kapsayıcı uygulamalar geliştiren öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyacak. Özel ve devlet okullarında görev yapan okul yöneticileri ile her branştan öğretmenler başvurularını 29 Mart 2026 tarihine kadar yapabilecek.

Sınıf içinde uygulanan, somut çıktılar sunan ve fark yaratan özgün çalışmalar iyi örnek olarak değerlendirilecek. Eğitimciler; kapsayıcı eğitim, çok kültürlü sınıflar, toplumsal rollerin eşitliği ve ayrımcılıkla mücadele gibi temalarda hazırladıkları sunum dosyalarıyla başvuruda bulunabilecek.

Seçilen projeler, konferans kapsamında katılımcılara sunulacak. Başvuru koşulları ve detaylar için www.orav.org.tr/esitbiz-konferansi adresi ziyaret edilebilir.

Açıklamalar

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Taşcı Firuzbay, toplumsal rollerin eşitliğini hem kurum içi dönüşümün hem de eğitim yoluyla farkındalığın bir parçası olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi: “EşitBiz Projesi aracılığıyla bugüne kadar 3.831 öğretmene ve 64.493 öğrenciye ulaştık. Bu etki, eğitimle kalıcı bir dönüşümün mümkün olduğunu gösteriyor. Bu yıl empati temasını öne çıkardık, çünkü empati eşitliği hayata geçirmenin güçlü bir aracıdır.”

ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy ise, “EşitBiz ile erken yaşta toplumsal rollere yönelik önyargıların dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Öğretmenlerin sınıflarında geliştirdikleri eşitlikçi uygulamalar toplumsal dönüşümün temelini oluşturuyor. Bu nedenle iyi örnek başvurularını önemsiyoruz. Tüm öğretmenleri ve yöneticileri başvuruya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Tezer
YAZAR

Ömer Tezer

Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri yakından takip eden, finansal verileri okuma ve analiz etme konusunda uzmanlaşmış bir gazeteci olarak, okurlara en doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmayı amaçlıyorum. Ekonomi alanındaki haberleri sade, anlaşılır ve güvenilir bir dille aktararak karmaşık finans süreçlerini herkes için anlaşılır hâle getirmeyi görev edindim.Kariyerim boyunca piyasa hareketleri, küresel ekonomik trendler, şirket haberleri, yatırım analizleri ve sektörel raporlar üzerine yoğunlaştım. Ekonomi haberciliğinde doğruluk, hız ve tarafsızlık ilkeleriyle çalışıyor; her içeriğin okura değer katmasını önceliyorum.Veriye dayalı habercilik yaklaşımım sayesinde, hem Türkiye’deki ekonomik gündemi hem de uluslararası piyasaları sürekli izleyerek gelişmeleri bütüncül bir bakış açısıyla yorumluyorum. Ekonomi kategorisinin editörü olarak, okuyucularımıza güvenilir ve nitelikli içerikler sunmayı sürdürüyorum.

Yazar profili ve tüm yazıları