Bayraktar AKINCI ve TÜBİTAK SAGE’nin hedefi tam isabetle vuran test başarısı, Türkiye’nin savunma gücündeki yenilikçi adımlarını gösteriyor.


Türk savunma sanayii bir kez daha gücünü gözler önüne serdi. Bayraktar AKINCI insansız hava aracı, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen milli mühimmatlarla gerçekleştirilen test atışında büyük bir başarıya imza attı. Yapılan denemelerde yerli üretim silah sistemleri hedefleri tam isabetle imha ederek, savunma teknolojisinde ulaşılan seviyeyi bir kez daha kanıtladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, elde edilen bu sonucu sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Kacır’ın açıklamasına göre, BOZOK ve KAYI-30 adlı milli SİHA mühimmatları, Bayraktar AKINCI’dan ateşlenerek gerçekleştirilen testlerde hedefi noktasal doğrulukla vurdu. Bu gelişme, Türkiye’nin yalnızca savunma alanında değil, yüksek teknoloji ve mühimmat çeşitliliğinde de dünya lideri olma yolculuğunu güçlendiren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bakan Kacır paylaşımında, “Türkiye, SİHA ve mühimmat çeşitliliğinde dünya lideri konumunda” diyerek milli üretimin stratejik önemine vurgu yaptı. TÜBİTAK SAGE’nin yerli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirdiği sistemler, Bayraktar AKINCI gibi ileri teknoloji platformlarla birleştiğinde tam bağımsız savunma sanayii hedefinin gerçeğe dönüşmekte olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Bu başarı, yalnızca bir test atışı değil, aynı zamanda Türkiye’nin millî savunma vizyonunun gücünü ortaya koyan önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor. Her yeni gelişmeyle birlikte Türk mühendisliği, gökyüzünde daha güçlü ve emin adımlarla ilerliyor.




Sigortahaber.com, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.
Yorum Yap