İçeriğe geç
4 Ekim 2026, Pazar Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Dünya

Fransız Düzenleyiciden Wakam SA’ya Geçici Yeni İş Kısıtlaması

Fransa düzenleyicisi ACPR, Wakam SA’nın yeni sözleşme yazmasını ve mevcut sözleşmeleri yenilemesini geçici olarak kısıtladı. Wakam UK, kararın kendi faaliyetlerini etkilemediğini açıkladı.

Fransa sigorta düzenleyicisinin Wakam SA için uyguladığı geçici yeni iş kısıtlamasını temsil eden Paris finans ve düzenleme görseli

Fransa İhtiyati Denetim ve Çözüm Kurumu (ACPR), Wakam SA’nın yeni sigorta sözleşmeleri yazmasını ve mevcut sözleşmeleri yenilemesini geçici olarak kısıtlayan bir karar aldı.

25 Eylül 2026 tarihli karar, Wakam’ın Fransa ve Avrupa faaliyetlerini yürüten Wakam SA’yı kapsıyor. Şirketin Birleşik Krallık’taki ayrı tüzel kişiliği Wakam UK ise söz konusu tedbirden etkilenmediğini bildirdi.

Wakam UK faaliyetlerinin ayrı sürdüğünü açıkladı

Wakam UK, Birleşik Krallık’ta bağımsız yönetim yapısına sahip ayrı bir sigorta şirketi olduğunu ve Prudential Regulation Authority tarafından düzenlendiğini belirtti. Şirket, faaliyetlerinin devam ettiğini ve Fransa’daki geçici kısıtlamanın Wakam UK operasyonlarını kapsamadığını açıkladı.

Bilanço kalemleri yeniden değerlendiriliyor

Wakam UK tarafından yapılan açıklamada, Wakam SA’ya yönelik geçici tedbirin bilanço üzerinde yürütülen tek seferlik bir düzeltme çalışmasının ardından geldiği belirtildi. Bu çalışmada eski alacaklar ve önceki dönem bakiyeleri dahil bazı tarihsel bilanço kalemleri için daha ihtiyatlı bir yaklaşım benimsendiği ifade edildi.

Wakam’ın hizmet durum sayfasında da 30 Eylül 2026 itibarıyla bazı ortaklıklar için fiyatlama API’lerine erişimin askıya alındığı ve bunun teknik bir olaydan kaynaklanmadığı bilgisi paylaşıldı.

 

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları