Nisan ayında VakıfBank, 71. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, yılın ilk çeyrek finansal sonuçları hakkında küresel belirsizliklere ve ekonomik risklere karşın Türkiye ekonomisinin enflasyonla mücadelede kararlı adımlar attığını ve dengelenme sürecini başarıyla sürdürdüğünü belirtti. Üstünsalih, VakıfBank’ın toplumun her kesimiyle birlikte çalışarak ülke ekonomisine sürekli destek sağladığını vurguladı.
Bankanın nakdi ve gayri nakdi kredileri, 2025 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artarak 3 trilyon TL sınırına yaklaştı. Türkiye’nin ikinci büyük bankası olarak, selektif kredi politikası ile ihracatı, üretimi, yatırımı ve istihdamı önceliklendirdiklerini ifade eden Üstünsalih, nakdi kredi portföyünün yıllık yüzde 39 artışla 2 trilyon 241 milyar TL’ye ulaştığını ve reel sektörün güçlü finansal destekçilerinden biri olduklarını belirtti.
VakıfBank’ın 2025 yılında gerçekleştirdiği uluslararası fonlama işlemine değinen Üstünsalih, 700 milyon dolarlık DPR seküritizasyon işlemiyle bankanın uluslararası piyasalardaki konumunu güçlendirdiğini söyledi. İlk dört yılı anapara ödemesiz ve toplam 10 yıl vadeli olan bu işlem, kurumsal yatırımcılarla yapılan en büyük ve en uzun vadeli DPR işlemi olarak dikkat çekiyor. VakıfBank, bu işlemle uluslararası piyasalarda güçlü duruşunu bir kez daha kanıtladı.
Sürdürülebilirlik alanında yapılan organizasyonel değişikliklere dikkat çeken Üstünsalih, VakıfBank’ın sürdürülebilir bankacılıkta güçlü bir başlangıç yaptığını ifade etti. Banka, geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Recycle Kredi Kartı ile çevre dostu tüketimi teşvik ederken, dijital slip özelliği sayesinde kâğıt tüketimini azaltıyor ve mobil ödeme çözümleri ile dijital bankacılıkta hızı ve güvenliği ön planda tutuyor.
VakıfBank, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) değerlendirmelerinde, İklim Değişikliği programındaki ‘A’ notunu koruyarak ve Su Güvenliği programındaki notunu ‘A’ seviyesine çıkararak her iki alanda da Global A Listesi’nde yer aldı. Sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, çevresel ve sosyal sorumluluklarını yerine getirerek uzun vadeli değer yaratmayı sürdürüyor.
Vergi Öncesi Kâr: 22.943 milyon TL
Net Kâr: 20.034 milyon TL
Toplam Aktifler: 4.190 milyar TL
Toplam Nakdi-Gayri Nakdi Krediler: 2.992 milyar TL
Nakdi Krediler: 2.241 milyar TL
Gayri Nakdi Krediler: 750.691 milyon TL
Toplam Mevduat: 2.633 milyar TL
Özkaynaklar: 232.990 milyon TL
Alınan Krediler: 337.744 milyon TL
İhraç Edilen Menkul Kıymetler: 208.668 milyon TL
SİGORTA
2 gün önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önce