İçeriğe geç
1 Eylül 2026, Salı Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
Bilgi

Ümit Özdağ Hâkim Karşısına Çıkıyor: Duruşma Tarihi Belli Oldu

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşma tarihi netleşti. 11 Haziran 2025 Çarşamba günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülecek dava, Türk siyasetinde büyük yankı uyandırırken, Özdağ’ın savunması ve davanın seyri merakla bekleniyor. Peki, Ümit Özdağ’ın duruşması ne zaman, saat kaçta?

Ümit Özdağ Hâkim Karşısına Çıkıyor: Duruşma Tarihi Belli Oldu
Ümit Özdağ Hâkim Karşısına Çıkıyor: Duruşma Tarihi Belli Oldu

Türk siyasetinin tartışmalı isimlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla yargılanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, Özdağ’ın ilk duruşma tarihi netleşti.

Duruşma 11 Haziran’da Silivri’de Görülecek

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 11 Haziran 2025 Çarşamba günü saat 10:30’da, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü‘nde yer alan İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde hâkim karşısına çıkacak. Özdağ, duruşmada kendisine yöneltilen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasına ilişkin savunmasını sunacak.

“Yargılanan Ben Değil, Türk Milliyetçiliğidir”

Özdağ, daha önce yaptığı açıklamalarda suçlamaların hukuki değil, siyasi olduğunu belirterek, “Bu davada yargılanan Ümit Özdağ değil, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğidir” ifadelerini kullanmıştı. Özdağ’ın bu açıklamaları, davanın yalnızca şahsına değil, ideolojik bir çerçeveye de temas ettiğini ortaya koyuyor.

Söz konusu duruşmanın, kamuoyunda geniş yankı uyandırması bekleniyor.

 

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları