DOLAR 41,8443 0,30%
EURO 48,3636 0,50%
ALTIN 5.540,450,30
BITCOIN 48237180.20952%
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle Resim Yükle Sigorta Haber
Resim Yükle
Resim Yükle
Ucuz Tesla Model Y geliyor

Ucuz Tesla Model Y geliyor

ABONE OL
Ekim 11, 2025 21:12
Ucuz Tesla Model Y geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
sigorta haber

Konuya yakın kaynaklara göre Tesla, ABD’de elektrikli araçlara yönelik teşviklerin kaybını telafi etmek için daha uygun fiyatlı bir araç sunacağı yönündeki güvencelerini yerine getirerek Model Y’nin daha ucuz bir versiyonunu tanıtmayı planlıyor.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen ve özel bilgileri paylaşan kişiler, Tesla’nın hafta sonu sosyal medya paylaşımlarında yeni temel Model Y’yi tanıtmaya başladığını söyledi. Kaynaklar, daha ucuz aracın, ABD’nin bu ay itibarıyla sunmayı bıraktığı 7 bin 500 dolara varan federal vergi indiriminin kaybını telafi etmek için belirli özelliklerden yoksun olacağını ve daha az kaliteli malzeme kullanacağını belirtti.

HİSSELERİ YÜKSELDİ

Tesla temsilcileri yorum taleplerine yanıt vermedi. Şirketin X’teki paylaşımları, hisselerinin dün günü yüzde 5,4 değer kazanmasına yardımcı oldu. Hisse senedi bu yıl yüzde 12 değer kazandı.

Tesla yöneticileri, şirketin son kazanç görüşmesinde, daha uygun fiyatlı bir modelin üretiminin Haziran ayında başladığını ancak ABD’nin vergi indirimlerini aşamalı olarak kaldırmasına kadar üretimi artırmayı ertelemeye karar verdiklerini söyledi.

Mali İşler Direktörü Vaibhav Taneja ve Tesla’nın araç mühendisliği başkan yardımcısı Lars Moravy, Elon Musk açıklama yapmadan önce aracın nasıl olacağı konusunda gizemli davrandılar.

“KEDİYİ ÇUVALDAN ÇIKARACAĞIM”

Musk, “Bu Model Y” diyerek şaka yollu “kediyi çuvaldan çıkaracağım” dedi. Musk, “Arabayı satın alma isteği çok yüksek, ancak insanların banka hesaplarında onu satın alacak kadar para yok. Bu yüzden, arabayı ne kadar uygun fiyatlı hale getirebilirsek o kadar iyi” dedi.

Kaynaklar, Tesla’nın Model Y’de maliyeti düşürmeyi başardığını, bunun için de pil takımına ve motora odaklandığını söyledi.

Şirket geçen hafta, Temmuz’dan Eylül’e kadar dünya çapında 497 bin 99 araç teslim ettiğini duyurdu; bu, üç aylık dönemde rekor bir rakam. Vergi indiriminin sona ermesi satışları artırırken, bu etki önümüzdeki aylarda elektrikli araç talebini olumsuz etkileyebilir. Musk, Temmuz ayında, ABD teşviklerinin sona ermesinin ardından Tesla’nın “birkaç zorlu çeyrek” geçirebileceği konusunda uyarmıştı.

İlgili Haber  Tesla Türkiye'de Rekor Kırarken Yeni Supercharger Lokasyonları Açıklıyor

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle

Sigorta Güncel  Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News