DOLAR 41,7156 0,28%
EURO 48,8531 0,49%
ALTIN 5.319,780,22
BITCOIN 52163621.58867%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle Resim Yükle Sigorta Haber
Resim Yükle
Resim Yükle
TEKTU.E payları 29 Temmuz seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
  • Sigorta Haber
  • Haberler
  • TEKTU.E payları 29 Temmuz seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

TEKTU.E payları 29 Temmuz seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

ABONE OL
Haziran 27, 2025 19:46
TEKTU.E payları 29 Temmuz seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
sigorta haber

Foreks – Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TEKTU (IS:TEKTU).E payları 30/06/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/07/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TEKTU.E payları 30/06/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/07/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.   Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 05/12/2024 tarihli kararı çerçevesinde yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda yapılmasına izin verilen açığa satış işlemleri, 23/03/2025 tarihli kararla 25/04/2025 seans sonuna kadar yasaklanmış olup, söz konusu yasak SPK’nın 30/05/2025 tarihli kararıyla 04/07/2025 seans sonuna kadar uzatılmıştır.”

İlgili Haber  BIST 100’de kâr satışları etkisini sürdürüyor: Bugün hangi hisseler öne çıktı?

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle

Sigorta Güncel  Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News