Tayland Genel Sigorta Birliği’ne (TGIA) göre, Mart ayında Myanmar‘da meydana gelen ve Tayland’ı da etkileyen yıkıcı deprem sonucu sigorta hasarlarının toplamı 50 milyar baht (yaklaşık 1,53 milyar dolar) olarak hesaplanıyor. Bu afetin ardından, yaklaşık 150.000 hasar başvurusunun yapılması bekleniyor.
TGIA Başkanı Somporn Suebthawilkul, hasar süreçlerinin Eylül ayına kadar devam etmesinin beklendiğini ve bu süreçle birlikte deprem sigortası ile kişisel mülkiyet sigortasına olan talebin artabileceğini belirtti.
28 Mart 2025’te Myanmar’ın orta kesiminde, Sagaing şehri yakınlarında 7.7 büyüklüğünde güçlü bir deprem meydana geldi. Bu deprem, yüzyıldan uzun süredir ülkeyi vuran en şiddetli deprem olarak kaydedildi. Yüzeyin yaklaşık 10 kilometre altında gerçekleşen bu sığ deprem, başta Sagaing ve Mandalay olmak üzere geniş bir bölgede yıkıma yol açtı.
Binlerce bina, evler, dini yapılar ve köprüler dahil olmak üzere çöktü ve tüm kasabalar ciddi hasar gördü. Resmi raporlara göre, Myanmar’da 3.600’den fazla kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaralandı.
Depremin etkileri Tayland’da da hissedildi ve Bangkok’a kadar uzandı. Deprem merkez üssü Myanmar’dan 1.000 kilometreden daha uzakta olmasına rağmen, kısmen inşa edilmiş 30 katlı bir gökdelen çöktü. Bu olayda en az 92 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.
Bu felaket, işçilerin korunmasında önemli eksiklikler olduğunu da ortaya çıkardı. Ölen ya da yaralanan inşaat işçilerinin çoğunun kaza sigortası bulunmadığı ve işverenlerin bu sigortayı gönüllü olarak yaptırmadığı bildirildi.
SİGORTA
Az önceBLOG
17 saat önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
5 gün önceSİGORTA
5 gün önceSİGORTA
5 gün önceSİGORTA
7 gün önceSİGORTA
12 gün önceSİGORTA
13 gün önceSİGORTA
13 gün önceSigorta Güncel Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News