DOLAR 38,8547 -0.09%
EURO 44,2980 0.25%
ALTIN 4.171,560,70
BITCOIN 43025023.51286%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle
Resim Yükle
TARSİM Heyeti’nden Giresun ve Ordu’ya Ziyaret

TARSİM Heyeti’nden Giresun ve Ordu’ya Ziyaret

ABONE OL
Mayıs 20, 2025 16:09
TARSİM Heyeti’nden Giresun ve Ordu’ya Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TARSİM Heyeti, geçtiğimiz Nisan ayında ülke genelinde meydana gelen zirai don olayının ürünler üzerindeki etkilerini yerinde incelemek, hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak ve üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletmek amacıyla 15-16 Mayıs tarihlerinde Giresun ve Ordu’ya ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyaret programına; Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanlığı Çalışma Grubu Sorumlusu Seyfettin Gün, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ile beraberindeki TARSİM heyeti katıldı.

Giresun’da yoğun temaslar

15 Mayıs’ta gerçekleştirilen Giresun programı kapsamında heyet, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yusuf Bilgen, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ve Fiskobirlik Genel Müdürü Turgay Çakmak’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde bölgede devam eden hasar tespit çalışmalarına ilişkin detaylı bilgi verildi.

Aynı gün fındık bahçelerinde de incelemelerde bulunan heyet, üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, hasar tespit sürecinin titizlikle ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Ordu’da yetkililerle görüşüldü

16 Mayıs’ta Ordu’ya geçen heyet, Ordu Valisi Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ile bir araya geldi. Ziyaretlerde, don olayının etkileri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilirken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

TARSİM yetkilileri, üreticilerin zararlarının karşılanması ve süreçlerin adil bir şekilde yönetilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı.

İlgili Haber  Sigortam.net ile Anında Hasar Destek Hizmeti

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli
Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle