Swiss Re Enstitüsü, sigortalı hasarların 300 milyar doları aşma ihtimaline karşılık, 500 milyar dolar sermaye ile desteklenen reasürans sektörünün büyük şokları absorbe etme kapasitesine dikkat çekti. Bu sektöre, toplumsal ve ekonomik direncin korunmasında hayati bir görev düşmektedir.
Yayınlanan yeni rapor, ikincil hasarlardan kaynaklanan kayıpların önemini koruduğunu, ancak kasırgalar ve depremler gibi birincil hasarların en büyük tehdit unsurları olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Bu tür felaketlerin, zirve yıllarında 300 milyar dolar veya daha fazla sigortalı hasara neden olabileceği belirtildi.
Swiss Re, “Zirve yılları, birkaç birincil risk olayının ya da hem ikincil hem de birincil risk olaylarının bir araya gelmesiyle oluşur ve bu durum bir anormallik olarak değerlendirilmemelidir,” şeklinde açıklamada bulundu.
2017 yılı, Harvey, Irma ve Maria Kasırgalarının etkisiyle son zirve yılı olarak kaydedildi. O tarihten bu yana, ekonomik ve nüfus artışı ile kentsel yayılma, doğal afetlere karşı savunmasız alanlarda riski artırmıştır. Ayrıca, iklim değişikliği de belirli hava olayları ve bölgelerdeki kayıpların artmasında etkili olmaktadır.
Swiss Re Afet Riskleri Başkanı Balz Grollimund, “200’den fazla kurum içi model üzerinde yaptığımız analizler ve son 30 yıldaki hasar eğilimleri, tehlikede olanları gözler önüne seriyor,” dedi. Grollimund, şiddetli bir kasırga veya büyük bir depremin, sigortalılık oranının yüksek olduğu bir ülkedeki kentsel bir alanı vurması halinde, sigortalı kayıpların 300 milyar ABD dolarına ulaşabileceğini vurguladı.
Swiss Re Grup Baş Ekonomisti Jérôme Haegeli, kamu ve özel sektörün yakın işbirliğinin önemine değinerek, kayıpları azaltmak amacıyla etkili koruma önlemlerinin uygulanmasının zorunlu olduğuna işaret etti. Haegeli, “500 milyar dolar sermaye ile desteklenen iyi sermayelendirilmiş bir reasürans sektörü, toplumların ve ekonomilerin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olacak kritik bir tampon görevi görür. Bu nedenle, gelecekteki zirve yıllarında sektörün rolünü yerine getirebilmesi için sermayenin artan riske paralel olarak büyümesi elzemdir,” diye ekledi.
Swiss Re Mülk ve Kaza Reasüransı CEO’su Urs Baertschi, “Reasürörler, müşterilerine geleneksel risk transferinde yardımcı olmanın yanı sıra, tehlikelerin nerede yattığına dair veri, risk içgörüleri ve bilgi sağlarlar. Reasürans sektörü, tehlike felakete dönüştüğünde bir şok emici görevi görür ve risk farkındalığı ile risk önleme konusunda önemli bir tartışma ortağıdır,” ifadelerini kullandı.
SİGORTA
2 gün önceSİGORTA
7 gün önceSİGORTA
8 gün önceENGLİSH
17 gün önceSİGORTA
17 gün önceSİGORTA
17 gün önceSİGORTA
20 gün önce