Fiat, Peugeot, Jeep gibi markaların çatı şirketi Stellantis, yeni CEO olarak Antonio Filosa’yı görevlendirdi. Filosa, Carlos Tavares’in Aralık 2024’teki istifasının ardından Geçici İcra Kurulu’nun yönetiminde olan şirkette liderlik bayrağını devraldı. Stellantis Yönetim Kurulu Özel Komitesi, titizlikle yürütülen bir aday arayışı sonucunda oy birliği ile Filosa’yı İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak seçti. Filosa’nın göreve resmi olarak atanması için “Olağanüstü Hissedarlar Toplantısı” düzenlenecek ve bu tarihten itibaren CEO yetkilerini kullanmaya başlayacak.
Bu gelişme, şirketin Aralık 2024’ten bu yana süren CEO eksikliğine son vererek Stellantis’in yeni bir döneme adım atmasını sağlayacak.
Antonio Filosa, Fiat Grubu’na 1999 yılında katılarak kariyer basamaklarını hızla tırmandı. Brezilya’daki Betim tesisinde Fabrika Müdürü olarak başlayan kariyerinde, Latin Amerika bölgesinde Satın Alma Müdürlüğü gibi stratejik pozisyonlarda görev aldı.
Filosa, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Latin Amerika’da COO olarak görev yaparken, Stellantis’in kuruluşuyla birlikte Güney Amerika COO’luğuna, ardından Jeep markasının CEO’luğuna ve son olarak Kuzey Amerika COO’luğuna terfi etti. Ocak ayında ise Kalite Yöneticisi olarak sorumluluk alanını genişletti.
Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Filosa’nın şirket, çalışanlar ve sektör hakkında derin bilgiye sahip olduğunu vurgulayarak, bu rol için en uygun isim olduğunu belirtti. Elkann, Filosa ile yakın çalıştığı son altı ayda gösterdiği güçlü liderliğin etkileyici olduğunu ifade etti.
Stellantis Başkan Yardımcısı Robert Peugeot da Filosa’nın atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onun başarılı liderlik geçmişi ve sektör bilgisiyle doğal bir seçim olduğunu vurguladı.
SOSYAL MEDYA
18 saat önceSİGORTA
19 saat önceSİGORTA
19 saat önceSİGORTA
23 saat önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önceINSURANCE NEWS
3 gün önce