Özledik..
DOLAR 38,5992 0.33%
EURO 43,6545 0.2%
ALTIN 4.017,760,36
BITCOIN 3687315-0.7853%
İstanbul
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Mayıs 3, 2025 16:56
Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Vefatı

TBMM Başkanvekili ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı sebebiyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam mücadelesini maalesef kaybeden Önder’in ani vefatı sevenlerini yasa boğdu. Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan 2025 tarihinde saat 22:41’de bilinci kapalı ve solunum durması ile kardiyak arrest tablosunda ambulansla kalp-akciğer masajı eşliğinde hastanemize getirilmiştir. Kendisine acilen ‘Aort Diseksiyonu’ tanısıyla Bentall operasyonu (aort kapak değişimi ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapılmıştır. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitemizde ECMO (Kalp destek cihazı) ve yoğun tıbbi tedavi altında hemodinamik stabilitesi sağlanmıştır. Ancak, hastamızın nörolojik durumu kötüleşmiş, çoklu organ yetmezliğine girmiştir. Sayın Sırrı Süreyya Önder, yoğun bakım ünitemizdeki takip ve tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 3 Mayıs 2025 tarihinde saat 16:10’da hayatını kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da Önder’in vefatının ardından sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı. Memişoğlu açıklamasında, “TBMM Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Önder’e Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder’in Hastalık Süreci

Kalp Krizi ve Ameliyat Süreci 15 Nisan gecesi kalp krizi geçiren Önder’in, ambulansla hastaneye götürüldüğü sırada iki kez kalbi durmuş ancak doktorların müdahalesiyle hayata döndürülmüştü. Kalp krizi esnasında aort damarında da yırtılma meydana geldiği belirlenince, acil olarak ameliyata alınmıştı. 12 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altına alınan Önder, o günden beri yaşam mücadelesi veriyordu. Yoğun Bakım Süreci Yoğun bakım tedavisinin 13. gününde, Önder’in nörolojik durumunun giderek kötüleştiği ve reflekslerinin azaldığı açıklanmıştı.

İlgili Haber  Sırrı Süreyya Önder son durum... Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu nasıl, hastalığı ne?

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli
Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle