Şevval ayı bu sene Ramazan Bayramı’nın 1. günü olan 30 Mart 2025 tarihinde idrak edilecek. Şevval ayının gelmesiyle beraber, “Şevval orucunun hükmü nedir?” sorusu da gündeme gelmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirme aşağıdaki şekildedir.
Ramazan’dan sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu konuda, Ramazan orucunu tamamlayıp ona Şevval’den altı gün ilave eden kimsenin, sanki yıl boyunca oruç tutmuş gibi sevap kazanacağını belirtmiştir (Müslim, Sıyâm).
Bu oruçlar peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir. (Kaynak: İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr)
Şevval ayında nâfile olarak tutulan oruç, Ramazan’da tutulamayan oruçların yerine geçmez. Ramazan’da tutulmayan oruçların kaza edilmesi farzdır. Bir oruçta hem kaza hem de nâfileye aynı anda niyet edilmez. Dolayısıyla Şevval ayında oruç tutarken sadece birine niyet etmek gerekir.
Eğer kişi Ramazan’da tutulamayan oruçların kazasına niyet ederse, tutulan bu oruç kaza orucu olur.
SİGORTA
2 gün önceSİGORTA
2 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceTÜKETİCİ KÖŞESİ
4 gün önceSAĞLIK
4 gün önceSigorta Güncel Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News