İçeriğe geç
26 Eylül 2026, Cumartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Gündem

Rekabet Kurulu Carex ve Farma Plus Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurulu, Carex ve Farma Plus hakkında rekabet ihlali iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Detayları öğrenin.

Rekabet Kurulu Carex ve Farma Plus Hakkında Soruşturma Başlattı
Rekabet Kurulu Carex ve Farma Plus Hakkında Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurulu kozmetik sektöründe inceleme başlattı

Rekabet Kurulu, kozmetik ve dermokozmetik ürünlerin üretimi, satışı, dağıtımı ve ithalatı alanında faaliyet yürüten Carex Bitkisel Ürünler ve Kozmetik Sanayi Ticaret AŞ, Farma Plus İlaç Bant Sağlık ve Kozmetik Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile Digital Farma İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ekonomik bütünlüğü hakkında inceleme süreci başlattı.

Kurul, söz konusu ekonomik yapının yeniden satıcıların satış fiyatlarını belirlemesi ve internet üzerinden yapılan satışlara sınırlama getirmesi suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğini değerlendirecek.

6 Kasım 2025 tarihli kararla başlayan önaraştırma süreci, 18 Aralık 2025 tarihinde tamamlandı. Elde edilen delilleri yeterli ve önemli bulan Rekabet Kurulu, Carex Bitkisel Ürünler ve Kozmetik Sanayi Ticaret AŞ, Farma Plus İlaç Bant Sağlık ve Kozmetik Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ve Digital Farma İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları