Amerika Reasürans Birliği (RAA), ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi‘ne gönderdiği detaylı bir mektupla, güçlü ve rekabetçi bir özel sigorta piyasasının önemine vurgu yaparak, devlet tarafından yürütülen sigorta programlarının genişletilmesine karşı çıktı. Komitede düzenlenen ‘Sigorta Piyasalarının İncelenmesi ve Zarar Azaltma Politikalarının Rolü’ başlıklı oturumda konuşan RAA Başkanı Frank Nutter, doğal afet risklerinin yönetilmesi adına beş temel politika önerisini sundu.
Komite Başkanı Senatör Tim Scott ve Sıralamadaki Üye Senatör Elizabeth Warren‘a hitaben yazılan mektupta, sektörün sürdürülebilir çözümler bulma konusundaki kararlılığı vurgulandı. Nutter, “Artan sigorta maliyetleri, özel piyasaların bir başarısızlığı değil, artan doğal tehlikeler, enflasyon ve davaların kötüye kullanılması nedeniyle ortaya çıkmaktadır” dedi. “Devlet sigorta programlarını genişletmek yerine daha akıllı, esnek ve risk bilincine sahip bir sistem inşa etmeliyiz.”
RAA’nın ilk politika önerisi, eyaletlerin düzenleyici yetkisinin korunması üzerine odaklanıyor. Kuruluş, bölgesel risklerin daha etkin bir şekilde ele alınabilmesi için sigorta düzenlemelerinin eyalet düzeyinde kalmasını öneriyor. Dernek ayrıca, dayanıklı inşaat ve zarar azaltmanın teşvik edilmesini öneriyor. Örneğin, Senatör Scott‘un ‘Tekrar Tekrar Sele Uğrayan Toplulukları Hazırlama Yasası’ gibi dayanıklılık teşviklerinin federal harcamalara entegre edilmesini destekliyor ve özel piyasa katılımını artırmak amacıyla Ulusal Sel Sigortası Programı’nda (NFIP) reform yapılması çağrısında bulunuyor.
Üçüncü tavsiye olarak, savunmasız topluluklara öncelik verilmesi için Topluluk Afet Dayanıklılık Bölgeleri (CDRZ) Yasası uygulamasının hızlandırılması ve NOAA, NASA ve USGS aracılığıyla hava durumu ve risk veri yeteneklerinin geliştirilmesi öneriliyor.
RAA ayrıca, afete hazırlık finansmanı üzerindeki vergi engellerinin kaldırılması ve vergi kredileri, tahviller ve kamu-özel finansman mekanizmaları yoluyla özel yatırımı teşvik etmek için iki partili mevzuatı destekliyor. Bu kapsamda Senatör Thom Tillis‘in Afet Zararlarını Azaltma ve Vergi Eşitliği Yasası da dahil edilmiştir.
Son olarak, RAA, sigorta erişimini genişletmeyi ve vergi mükelleflerinin sigortasız kayıplara maruz kalmasını azaltmayı hedefleyen yenilikçi ürünlerin ve ortaklıkların geliştirilmesi yoluyla sigorta koruma açığının ele alınmasını öneriyor.
RAA ayrıca, federal mülk sigortası veya reasürans programlarının oluşturulmasına karşı uyarıda bulundu. NFIP’in 22 milyar doları aşan tarihsel borç yüküne dikkat çekerek bunu verimsizlik ve ahlaki tehlike örneği olarak gösterdi. Ayrıca, sübvansiyonlu sigortanın piyasaları bozduğunu ve zarar azaltma çabalarını baltaladığını belirtti.
Nutter, “Federal sigortayı genişletmek, geçmişte yapılan hataları tekrarlamak olacaktır” diye ekledi. “Sektörümüz, sağlam risk yönetimi ve özel sektör inovasyonuna dayanan ileri görüşlü çözümler yaratmak için politika yapıcılarla ortaklık kurmaya kararlıdır.”
SİGORTA
10 saat önceSİGORTA
10 saat önceSİGORTA
10 saat önceSİGORTA
11 saat önceSİGORTA
2 gün önceSİGORTA
6 gün önceSİGORTA
11 gün önce