Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Norton Rose Fulbright: %100 Yabancı Yatırım Hindistan Sigorta Pazarını “Kökten Değiştirecek”

Uluslararası hukuk firması Norton Rose Fulbright’ın ortağı Anna Tipping, Hindistan’ın

Uluslararası hukuk firması Norton Rose Fulbright’ın ortağı Anna Tipping, Hindistan’ın sigorta şirketlerinde %100 yabancı mülkiyetine izin verme kararının, ülkenin sigorta pazarının yapısını “kökten değiştireceğini” belirtti.

InsuranceAsia News’e değerlendirmelerde bulunan Tipping, Hindistan hükümetinin sigorta sektöründeki Doğrudan Yabancı Yatırım (FDI) sınırını %74’ten %100’e çıkarma hamlesini, ülkenin ticari manzarası için “son derece önemli bir değişiklik” olarak nitelendirdi.

Tipping, yeni düzenlemenin küresel sigorta devlerinin pazara giriş stratejilerini yeniden şekillendireceğini vurguladı. Bu değişiklikle birlikte uluslararası şirketlerin, artık yerel bir ortakla Ortak Girişim (Joint Venture) kurma zorunluluğu olmaksızın, tamamen kendilerine ait iştirakler üzerinden faaliyet gösterebileceklerine dikkat çekildi.

Analize göre, bu serbestleşme adımının pazara sadece uzun vadeli sermaye değil, aynı zamanda küresel risk yönetimi uzmanlığı ve ileri teknoloji getirmesi bekleniyor. Tipping, bu fırsatlara rağmen Hindistan pazarına girmek isteyen tarafların halen karmaşık mevzuat ve uyum süreçleriyle karşı karşıya kalabileceği uyarısında da bulundu.

Hindistan hükümetinin bu reformu, “2047’ye kadar Herkes için Sigorta” vizyonu doğrultusunda, sigorta penetrasyonunu artırma ve sektörü küresel rekabete açma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haber  AXA XL Enerji Sigortalama Yeteneklerini Güçlendiriyor