SON DAKİKA
--:--:--

Nissan, Kyushu’daki Dev Pil Yatırımı Projesini İptal Etti

Nissan, Kyushu'daki büyük pil yatırımı projesini iptal etti. Kararın sebepleri ve etkileri hakkında detaylar yazımızda.

Sigorta Haber
Yayınlandı: Güncellendi:
1 dk okuma 136 kelime
Paylaş f X in WA
Sigorta Haber’i Google News’te takip edinYeni haberleri ve sektör gündemini daha hızlı takip edin.
Takip Et

Nissan’ın Pil Yatırımı Projesinin İptali

Japon otomotiv devi Nissan Motor, Japonya‘nın Kyushu adasında elektrikli araçlar için planladığı 1,1 milyar dolar değerindeki büyük pil yatırımı projesini iptal ettiğini duyurdu. Ocak ayında açıklanan proje çerçevesinde, Kitakyushu şehrinde lityum demir fosfat (LFP) tipi pillerin üretilmesi ve yaklaşık 500 kişilik yeni istihdam sağlanması hedefleniyordu.

Nissan'ın Pil Yatırımı Projesinin İptali

Nissan’ın İptal Gerekçesi

Şirketten yapılan açıklamada, performansını artırmak ve stratejik dönüşüm adımları atmak için tüm seçeneklerin değerlendirildiği vurgulandı. Açıklamada, “Yatırım verimliliğini dikkatle değerlendirdikten sonra, Kitakyushu’daki yeni LFP akü tesisinin inşasını iptal etmeye karar verdik.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, iç pazardaki hedeflerin küçültülebileceğine dair sinyaller verildi.

Hükümet Desteği Boşa Gitti

Japon hükümeti, Nissan’ın bu önemli pil yatırımı projesine destek olmak amacıyla 55,7 milyar yen tutarında bir sübvansiyon sağlamıştı. Ancak Nissan’ın projeden geri adım atmasıyla birlikte bu devlet desteği de geçerliliğini yitirmiş oldu.

Etiketler

Yorum Yap

En Güncel ve Doğru Haberler!
Sigorta Haber

Sigorta Haber, sigorta sektöründeki en güncel haberleri, analizleri ve gelişmeleri tarafsız bir bakış açısıyla sunan bağımsız bir haber platformudur. Sigorta profesyonellerine, acentelere ve sektöre ilgi duyan herkese doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sağlamayı amaçlıyoruz. Sigortacılıktaki yenilikleri, mevzuat değişikliklerini ve sektör trendlerini yakından takip ederek, okuyucularımıza kapsamlı bir bilgi kaynağı sunuyoruz.

2026 Sigorta Haber © Tüm hakları saklıdır.