DOLAR 39,3022 0.32%
EURO 44,9570 0.28%
ALTIN 4.147,84-0,55
BITCOIN 40885890.58562%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Resim Yükle
Resim Yükle
Manisa’da Doğa Seferberliği: Umut Dolu Tohumlar Toprakla Buluşuyor

Manisa’da Doğa Seferberliği: Umut Dolu Tohumlar Toprakla Buluşuyor

ABONE OL
Mayıs 29, 2025 13:09
Manisa’da Doğa Seferberliği: Umut Dolu Tohumlar Toprakla Buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’da Doğa Sevgisi Yükseliyor: Çevre Günleri Etkinliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında, çevre bilincini artırmayı ve doğa sevgisini yaygınlaştırmayı hedefleyen anlamlı bir etkinlik düzenlendi. “Doğaya Tohum Bırak: Peçeteye Sarılı Umutlar” adlı bu etkinlikte, katılımcılar tohumları peçetelere sararak doğaya umut ektiler.

Doğanın Yeniden Yeşillenmesi İçin Umut Tohumları

Fatih Parkı’nda ve Şehzadeler Parkı’nda gerçekleşen etkinliklerde, doğaseverler bir araya gelerek yaban hayatına uygun tohumları peçetelere sardı. Hazırlanan tohumlar daha sonra, dağcılık kulüplerine ve doğa sporlarıyla ilgilenen gruplara teslim edilerek, doğa yürüyüşleri sırasında uygun alanlara bırakılacak. Böylece, doğanın yeniden yeşillenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

“Evde Bile Yapılabilecek Bir Çalışma”

Doğa gönüllüsü ve emekli Orman Mühendisi Abdül Kadir Hasburkcu, çocuklara uygulamalı olarak neler yapabileceklerini anlatarak, “Manisa ile tanışmam 1980’li yıllara dayanıyor. Burada orman mühendisi olarak görev yaptım. Emekliliğimin ardından da toprak, fidan ve tohumla ilgilenmeye devam ettim. Orman Genel Müdürlüğü bize ihtiyaç fazlası tohum gönderiyor, ayrıca yayla bitkileri için Denizli, Eskişehir, Konya ve Afyon’dan destek alıyoruz. Genellikle yaban hayatına uyumlu türleri tercih ediyoruz. Bu çalışma, evde otururken bile yapılabilir; televizyon karşısında yüzlerce tohum peçeteye sarılabilir. Bu yıl binlerce tohumu doğayla buluşturacağız” dedi.

Etkinliğe katılan emekli öğretmen Ayfer Yurt ise “2020’de emekli olduktan sonra Anemon Dağcılık Spor Kulübü’ne katıldım. Abdül Kadir Bey’i bu sayede tanıdım. Kulübümüzün gönüllü üyelerinden biri ve adeta Manisa’nın yeni ağaç dedesi. Binlerce tohumun onun sayesinde toprakla buluştuğuna şahit olduk. Manisa Tarzanı’nın izinden gidiyor” diye konuştu.

İlgili Haber  İstinye Üniversitesi Öğrencilerinden Yenilikçi İHA Projesi

Doğaya Kazandırılan Yeni Rotalar ve Meyve Ağaçları

Anemon Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Ömer Bülbül, belediyelerin bu tür etkinliklere desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Spil Dağı’nda yeni bir yürüyüş rotası oluşturduk ve bunun için destek istedik. Sağ olsun belediyelerimiz hem malzeme hem de ekip anlamında bize yardımcı oldu. Doğaya meyve ağaçları ve yaban bitkileri kazandırmak istiyoruz. İnsanlar yürüyüş yaparken bir meyve koparıp yiyebilsin istiyoruz. Bu küçük adımların büyük etkileri olabilir” şeklinde konuştu.

Üç belediyenin ortak katkısıyla doğaya umut tohumları serpilirken, Manisa Tarzanı’nın mirası yeni nesillere çevre bilinciyle aktarılıyor.

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli
Resim Yükle
Resim Yükle
Resim Yükle