Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
ResimLink - Resim Yükle

Kıvılcım Zirvesi 2025: Beyin Göçünden Beyin Gücüne Türkiye ve Dünyadaki Türk Profesyonellerin Güç Buluşması

Kıvılcım Zirvesi 2024, Türkiye ve dünyadaki Türk profesyonelleri beyin gücüyle buluşturan ilham verici bir etkinliktir.

Kıvılcım Zirvesi 2024, Türkiye ve dünyadaki Türk profesyonelleri beyin gücüyle

Kıvılcım Zirvesi 2025: Beyin Göçünden Beyin Gücüne

Moka United desteğiyle Bi’ Dünya Kıvılcım Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kıvılcım Zirvesi, dünyanın dört bir yanındaki Türk profesyonelleri dijital ortamda buluşturdu. ‘Beyin göçünden beyin gücüne’ ana temasıyla gerçekleştirilen zirve, yurtdışında yaşayan yüksek nitelikli Türk insan kaynağının Türkiye’nin gelişimi için katkı sunmasına olanak tanıdı.

Zirvede 10 farklı ülkeden 58 konuşmacı yer aldı ve iki gün boyunca 27 ülkeden 3.000’in üzerinde katılımcı panellere dahil oldu. En yüksek katılım %38.9 ile Türkiye’den gelirken, onu %22.9 ile Almanya, %10.7 ile Birleşik Krallık, %5.3 ile Danimarka, %4.6 ile Hollanda ve %2.7 ile ABD izledi.

20 Saatlik Online Yayın ve 18 Farklı Oturum

Etkinlik süresince yaklaşık 20 saat süren çevrimiçi yayınlarda toplam 18 oturum düzenlendi. En çok ilgi çeken oturumlardan biri “Açılış Paneli: Yurtdışındaki İnsan Kaynağımızla İş Birliği Ağları Kurmak” oldu. Ayrıca Adnan Dalgakıran’ın “Küresel Bir Güç Olmak İçin Teknolojik Dönüşüm Şartı ve Yurt Dışındaki Uzmanların Rolü” başlıklı konuşması, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in “Umutsuzluğa İtiraz: Bir Türkiye Hayali” sunumu ve KONDA Genel Müdürü Aydın Erdem’in “Türkiye’nin Demografik Değişimi ve Beyin Göçü” paneli de büyük ilgi gördü.

Toplam izlenme sayısı 3.197’ye ulaşırken, LinkedIn üzerinden yapılan paylaşımlar 81.261 gösterim ve 38.292 kişiye erişim sağladı.

Yurtdışında Finansal Hizmetlere Erişim Kolaylaşacak

Moka United Genel Müdürü Halim Memiş, zirvede yaptığı konuşmada, yurtdışında yaşayan Türk profesyonellerin finansal ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirtti. “Moka United olarak finansal sorunlara çözüm üretmek için kurulmuş bir teknoloji şirketiyiz. İş Bankası iştiraki olarak, yeni nesil dijital bankacılık çözümlerimizi Avrupa ve İngiltere’de yaygınlaştırarak Türk vatandaşlarının finansal ürünlere erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. 2026 itibarıyla RUUT markasıyla yurtdışında yaşayan Türklerin finansal işlemlerini hızlandıracak, ticari faaliyetlerini destekleyecek dijital çözümler sunacağız.” dedi.

İlgili Haber  ABD'li TSI Pharmaceuticals'tan Türkiye'ye İlaç ve GSYO Modeli Yatırımı