Özledik..
DOLAR 38,7491 0.35%
EURO 43,6640 0.3%
ALTIN 4.151,551,17
BITCOIN 39904623.82062%
İstanbul
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

ING Türkiye 2025 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Duyurdu

ING Türkiye 2025 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Duyurdu

ABONE OL
Mayıs 8, 2025 23:44
ING Türkiye 2025 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ING Türkiye’nin 2025 Yılı İlk Çeyrek Finansal Başarıları

Stratejisini dijitalleşme üzerine kuran ING Türkiye, 2025 yılı ilk çeyrek konsolide finansal sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Türkiye’nin en sevilen dijital bankası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ING Türkiye, 2025 yılı ilk çeyrek itibarıyla konsolide aktif toplamını 228,3 milyar TL olarak belirtti. Aynı dönemde net kârı 627,5 milyon TL olarak gerçekleşti. Bankanın toplam özkaynakları 20,9 milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye ekonomisine sağladıkları kredi desteği 141,7 milyar TL olarak bildirilmiştir. Bu kredilerin 117,9 milyar TL kısmı nakdi kredi olarak sunulmuştur. ING Türkiye’nin mevduat büyüklüğü ise 154,7 milyar TL olarak kaydedildi.

Alper Gökgöz: Ekonomiye Katkı Sağlamaya Devam Ettik

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, finansal sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Yılın ilk çeyreğinde küresel ekonomi belirsizliklerle şekillenirken, Türkiye ekonomisi ise enflasyonla mücadele ve finansal istikrarı öncelikleyen adımlar atmıştır. Bu süreçte biz de ekonomiye ve paydaşlarımıza katkı sağlamaya devam ettik. Dijitalleşme sürecimizi kesintisiz sürdürerek müşterilerimize değer katan çözümler sunduk. Bu çeyrekte finansal tablolarımızda sağlam bir performans sergileyerek, yıl sonuna göre mevduatımızda yüzde 18, aktif büyüklüğümüzde yüzde 15 oranında artış kaydettik. Aynı zamanda ülke ekonomisine sağladığımız kredi desteğimizi yüzde 13 oranında artırdık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin En Sevilen Dijital Bankası Olma Hedefi

Gökgöz, “Üstün müşteri deneyimini önceliklendirmeye ve kazandıran dijital bankacılık anlayışımıza uygun çözümler sunmaya devam ettik. Günlük faiz kazanma imkânı sağlayan Turuncu Hesap’ta başlattığımız Bitmeyen Hoş Geldin Faizi ile müşterilerimize birikimlerini yüksek faizle değerlendirme olanağı sağlıyoruz. Tüzel müşterilerimize de yenilikçi dijital çözümler sunuyoruz. Şahıs işletmeleri ve limited şirketler dijital kanallarımız üzerinden müşterimiz olabiliyor. Limited şirketlere dijitalden müşteri olma kolaylığı sağlayan uzaktan müşteri edinimi hizmetimiz, uluslararası alanda da takdir gördü. Bu yenilikçi uygulamamız, 2025 Ortadoğu ve Kuzey Afrika Stevie Ödülleri’nde “Ürün İnovasyonu Başarısı” kategorisinde Bronz Stevie Ödülü’ne layık görüldü.” şeklinde konuştu.

İlgili Haber  Gayrimenkul Fiyatlarında Balon Sorunu

Toplumsal Yatırımlarımızla Değer Yaratıyoruz

Sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında toplumsal yatırımlarına da vurgu yapan Gökgöz, “Finansal sağlığı güçlendirmek için tasarrufu destekleyen inovatif dijital ürün ve hizmetlerimizle Türkiye’nin tasarruf bankası olma yolunda ilerliyoruz. Bu bağlamda, dijital ve yüksek kazanç sağlayan, inovatif Turuncu Hesap gibi yatırım araçlarımız ile müşterilerimizi desteklerken, tasarrufla ilgili kamuoyuna açık bir kaynak yaratmanın da önemli olduğuna inanıyoruz. 2011’den bu yana yürüttüğümüz ve bir toplumsal yatırım projesi olan Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nı, NielsenIQ iş birliği ile yeniledik. Yenilenen araştırmanın, finansal ekosistemin güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Gökgöz, ING Türkiye’nin sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda, sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katma misyonunu sürdürdüğünü belirterek, “Toplumsal yatırımlarımızda eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı önceliklendiriyoruz. Bu doğrultuda, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle eşit gelecek için Kahramanmaraş’ta inşa ettiğimiz ING Türkiye – Türk Eğitimi Vakfı Anaokulu‘nu hizmete açtık. Yaklaşık 100 öğrenci kapasiteli bu anaokulu, bölgenin yeniden kalkınmasına katkı sunma hedefiyle hayata geçti ve iş hayatında kadının güçlendirilmesine de katkı sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle   Resim Yükle

En az 10 karakter gerekli