İçeriğe geç
26 Eylül 2026, Cumartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Ekonomi

Giveback 2025: Girişimcilikte Dönüşüm ve İlham Veren Bir Gece

Giveback 2025 ile girişimcilikte dönüşümü keşfedin, ilham veren konuşmalar ve bağlantılarla dolu unutulmaz bir gece yaşayın.

Giveback 2025: Girişimcilikte Dönüşüm ve İlham Veren Bir Gece
Giveback 2025: Girişimcilikte Dönüşüm ve İlham Veren Bir Gece

Giveback 2025: “How Do We Transform?” Temasıyla Girişimcilik Ekosisteminde Yeni Bir Dönem

Bu yıl “How Do We Transform?” temasıyla dokuzuncusu düzenlenen Giveback 2025, Gala Ana Sponsorları Google ve Rollic katkılarıyla 20 Kasım’da Raffles Istanbul’da gerçekleşti. Türkiye girişimcilik ekosisteminin önde gelen temsilcilerini buluşturan etkinlik, her yıl olduğu gibi bu sene de “geri verme” kültürünü merkezine alarak yoğun ilgi gördü.

Gecenin açılış konuşmalarını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammed Kasım Gönüllü, Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Google Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Tolga Sobacı gerçekleştirdi. Ardından Rollic Kurucusu ve CEO’su Burak Vardal, kendi girişimcilik yolculuğundan ilham verici hikayeler paylaştı.

Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra’dan Duygusal Açıklama

Türkiye Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, yaptığı konuşmada Gala’nın Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkısına dikkat çekerek “Giveback Gala, sadece bir gecelik bir etkinlik değil; topluma geri verme ruhunu paylaşan bir dayanışma platformu.” dedi. Ayrıca Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’nın 10 yıllık etkisinin Sosyal Getiri Oranı (SROI) sonucuna göre, her 1 birimlik yatırımın 21 kat sosyal değer yarattığını vurguladı.

İngiltere Eski Bakanı Lord Ed Vaizey’den Dijital Dönüşüm Vurgusu

Gecenin ana konuşmacısı Lord Ed Vaizey, dijital dönüşümün küresel etkisine değinerek Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanında güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Bu konuşma, katılımcılara global vizyon kazandırdı.

2025 Can Dörtkardeşler Genç Girişimci Ödülü Sahiplerini Buldu

Giveback Gala’nın en özel anlarından biri, girişimcilik tutkusunu genç yaşta kaybettiğimiz Can Dörtkardeşler’in ismini yaşatan Can Dörtkardeşler Genç Girişimci Ödülleri oldu. Bu ödüller, yenilikçi ve toplumsal fayda odaklı girişimleri görünür kılmayı amaçlıyor.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Öztürk, ödül hakkında “Can’ın vizyonu, girişimcilikte paylaşımcı bir kültürü temsil ediyor. Onun mirası, her yıl bu ödülle yeni girişimcileri cesaretlendiriyor.” dedi.

2025 Ödül Sahipleri:

Kadın Girişimci Ödülü: Ravzanur Eker – Coridor & Güçlü İyilik Kurucusu

Erkek Girişimci Ödülü: Barış Konca – PİN Drinks Kurucusu

Bu anlamlı gecenin gerçekleşmesini destek sponsorlar DCEY, Pernod Ricard, Photier ve Uber sağladı. Giveback 2025, Türkiye girişimcilik ekosisteminin geleceğini şekillendiren bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Ömer Tezer
YAZAR

Ömer Tezer

Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri yakından takip eden, finansal verileri okuma ve analiz etme konusunda uzmanlaşmış bir gazeteci olarak, okurlara en doğru ve güncel bilgiyi ulaştırmayı amaçlıyorum. Ekonomi alanındaki haberleri sade, anlaşılır ve güvenilir bir dille aktararak karmaşık finans süreçlerini herkes için anlaşılır hâle getirmeyi görev edindim.Kariyerim boyunca piyasa hareketleri, küresel ekonomik trendler, şirket haberleri, yatırım analizleri ve sektörel raporlar üzerine yoğunlaştım. Ekonomi haberciliğinde doğruluk, hız ve tarafsızlık ilkeleriyle çalışıyor; her içeriğin okura değer katmasını önceliyorum.Veriye dayalı habercilik yaklaşımım sayesinde, hem Türkiye’deki ekonomik gündemi hem de uluslararası piyasaları sürekli izleyerek gelişmeleri bütüncül bir bakış açısıyla yorumluyorum. Ekonomi kategorisinin editörü olarak, okuyucularımıza güvenilir ve nitelikli içerikler sunmayı sürdürüyorum.

Yazar profili ve tüm yazıları