İçeriğe geç
26 Eylül 2026, Cumartesi Sigorta sektörünün bağımsız haber sitesi
SON DAKİKA
SİGORTA SEKTÖRÜ Haber • Veri • Analiz
MALİ TABLOLAR
Dünya

GEICO, Bağımsız Sigorta Acenteleri Kanalını Davet Usulüyle Test Ediyor

GEICO, ABD’de seçili bağımsız sigorta acenteleriyle davet usulü çalışan yeni dağıtım modelini test ediyor. Şirket, acente kanalındaki sürecin henüz keşif ve sınırlı uygulama aşamasında olduğunu belirtiyor.

Küresel sigortacılık ve risk yönetimi temalı özgün haber görseli 6

ABD’nin büyük otomobil sigortacılarından GEICO, geleneksel doğrudan satış modelinin yanında seçili bağımsız sigorta acenteleriyle çalışmaya yönelik sınırlı bir dağıtım modelini test ediyor. Şirketin bağımsız acentelere yönelik resmi bilgilendirme sayfasına göre süreç davet usulü yürütülüyor ve yalnızca GEICO’dan davet alan acente yöneticileri başvuru yapabiliyor.

Bağımsız acente kanalı davet usulüyle ilerliyor

GEICO, bağımsız acentelerle ortaklık modelini müşteri erişimini artırmak ve acentelerin işlerini büyütmelerine destek olmak amacıyla değerlendirdiğini belirtiyor. Şirket, bu aşamada bağımsız acente kanalının geniş çaplı ve herkese açık bir program olmadığını, testlerin seçili acentelerle yürütüldüğünü vurguluyor.

Programa davet edilen acenteler için hızlandırılmış atama süreci uygulanıyor. Başvuru sırasında kişisel ve kurumsal National Producer Number bilgileri, acente yönetim sistemi bilgileri, hata ve eksiklik sigortası belgesi ile vergi belgeleri talep ediliyor.

GEICO’nun doğrudan satış modeli sürüyor

GEICO, uzun yıllardır doğrudan satış modeliyle faaliyet gösteriyor. Şirketin resmi verilerine göre GEICO ve bağlı şirketleri ABD genelinde 16 milyondan fazla müşteriye otomobil sigortası sağlıyor. Bağımsız acente kanalıyla yürütülen yeni çalışma, şirketin doğrudan satış faaliyetlerinin yerine geçen bir model olarak değil, ek bir dağıtım seçeneği olarak konumlanıyor.

Şirket ayrıca GEICO Insurance Agency üzerinden konut ve diğer bazı sigorta ürünlerinde bağlı olmayan sigorta şirketleriyle de çalışıyor.

Florida’da bağımsız acente atamaları görülüyor

2026 yılında Florida’daki bazı bağımsız acenteler GEICO ile doğrudan acente sözleşmesi yaptıklarını açıkladı. Bu örneklerde kişisel ve ticari otomobil sigortası başta olmak üzere belirli ürünlerin bağımsız acente kanalı üzerinden sunulduğu bildirildi.

GEICO’nun resmi açıklamasına göre bağımsız acente modelinin kapsamı ve yaygınlığı halen değerlendirme aşamasında bulunuyor. Şirket, yeni acente kabulünün yalnızca davet alan işletmeler için geçerli olduğunu belirtiyor.

Sigorta Haber
YAZAR

Sigorta Haber

Finans ve ekonomi alanında uzman. Piyasa analizleri, yatırım stratejileri ve makroekonomik gelişmeler üzerine içerikler üretir.

Yazar profili ve tüm yazıları