Türkiye’nin fintek odaklı ilk kurumsal girişim sermayesi olan Finberg, Portage iş birliğiyle önemli bir yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Portage CEO’su Adam Felesky’nin katılımıyla, Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi.
Toplantıda Felesky, Sagard’ın hikayesini ve Portage’ın kuruluş sürecini anlatarak şirketin küresel performansına ışık tuttu. Felesky, fintek dünyasında yeniden canlanan yatırım trendlerine ve bu alandaki inovasyonun önemine değindi.
Sagard, bugün 32 milyar ABD doları tutarında varlık yönetimiyle, on farklı ülkede faaliyet gösteren önde gelen alternatif varlık yöneticilerinden biri konumundadır. Portage ise 4,8 milyar ABD doları büyüklüğünde fon yönetmekte ve dünyanın en aktif fintek yatırımcılarından biri olarak tanınmaktadır.
Dünya genelinde 250’den fazla sınırlı ortağa sahip olan Portage, özellikle aile ofislerinden gelen artan ilgi ile küresel varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Felesky, fintek alanındaki dikey uzmanlaşmanın Portage’ın büyümesini desteklediğini ve bir sonraki inovasyon dalgasını yakalamasına katkı sağladığını vurguladı.
Toplantının ana gündemlerinden biri Türkiye’nin gelişen fintek ekosistemiydi. Felesky, erken aşamada yatırım yaptıkları Midas’ı Türkiye’nin inovasyon gücünün örneklerinden biri olarak gösterdi. Anadolu Sigorta, Garanti BBVA Portföy, Yapı Kredi, TEB, Türkiye Kalkınma Bankası ve Rota Portföy gibi kurumların temsilcileri de etkinliğe katılarak Türkiye finans sektörünün küresel yatırımcılarla bağlarını güçlendirdi.
Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin şu açıklamalarda bulundu: “Uluslararası sermaye ve stratejik iş birlikleri, fintek inovasyonunu hızlandırmak için hayati önem taşıyor. Portage ile ortaklığımız, Türkiye’nin finansal teknoloji merkezi olma yolundaki adımlarını pekiştiriyor.”
Adam Felesky ise Türkiye’nin fintek geleceğine dair umut verici bir vizyon sundu: “Genç, girişimci ve hırslı nüfusuyla Türkiye, finansal ekosistemini yeniden şekillendiriyor. Biz de bu dönüşümün bir parçası olmaktan ve Midas gibi güçlü girişimlere destek vermekten gurur duyuyoruz.”
OTOMOBİL
1 gün önceSİGORTA
1 gün önceSİGORTA
1 gün önceSİGORTA
3 gün önceSİGORTA
3 gün önceBİLGİ
3 gün önceBİLGİ
3 gün önceSİGORTA
4 gün önceSİGORTA
4 gün önceSİGORTA
4 gün önceSigorta Güncel Sigorta Şikayet Güvence Haber Hasar Onarım Insurance News Ajans Sigorta Sigorta Kampanya Sigorta Ajansı Sigorta Sondakika Insurance News